Cum se consumă cafeaua în diferite țări ale lumii

by Ana Balan on Feb 25, 2017 Știați că 1231 Vizualizari

Cafeaua, licoarea energizantă care ne încântă diminețile, este una dintre cele mai populare băuturi din lume. Anual se consumă circa 760 de miliarde de cești de cafea. Cei mai mari iubitori de cafea sunt scandinavii – aproape 12 kg pe an pe cap de locuitor. Un pic mai în urmă rămân italienii, care consumă 4-5 kg.

O astfel de popularitate a cafelei a garantat apariția unui număr mare de rețete pentru prepararea acestui produs. De asemenea, fiecare țară are propriile sale secrete atunci când vine vorba de pregătirea cafelei.

Să vedem care sunt cele mai interesante și neobișnuite rețete pentru a prepara cafeaua!

Cafea de ou (Vietnam)

Vietnamezii au o metodă interesantă de a prepara cafeaua. Aceștia o combină cu lapte condensat, zahăr și gălbenuș crud.

Cafea Laponia (Finlanda)

Finlandezii obișnuiesc să adauge în cafea cașcaval. Bineînțeles, este vorba de un tip anumit de cașcaval, și anume juustoleipa. Acesta este tăiat în formă de cubulețe, iar mai apoi este pus în ceașcă, turnându-se peste el cafeaua fierbinte.

Espresso din Roma (Italia)

Italienii nu-și complică viața atunci când e vorba de cafea, așa că ei preferă să servească un espresso clasic în care este adăugată o felie de lămâie.

Lágrima (Argentina)

În spuma de lapte se adaugă câteva picături de cafea tare. Pe scurt, e mai mult lapte cu cafea, decât invers.

Bon Bon (Spania)

Acesta e un espresso cu lapte condensat. Dar dacă amesteci jumătate de lapte obișnuit cu jumătate din lapte condensat, vei obține ”leche y leche”.

Cafeaua cu condimente (Maroc)

Un amestec de condimente, cum ar fi semințe de susan, piper negru și nucșoara cu boabe de cafea se macină bine și se obține o băutura cu adevărat tare.

Cafea cu ceai (Hong Kong)

Amestecul format din cafea și ceai cu lapte te impresionează din prima înghițitură. Vei avea nevoie de patru pachețele de ceai negru, piper, lapte condensat și espresso.

Frappe (Grecia)

Cafea, înghețată, lapte condensat și apă rece. Acestea sunt ingredientele de bază cu ajutorul cărora poți prepara un frappe delicios.

Pharisäer (Germania)

Cafeaua germană este una dintre cele mai apreciate din toată lumea, aceasta fiind formată dintr-un amestec de frișcă, rom și cafeaua propriu-zisă.

Touba (Senegal)

În timpul prăjirii boabelor de cafea se adăugă piper din Guineea. După aceea, băutura este preparată precum o cafea obișnuită.

Cafea cu usturoi și miere (Turcia)

Denumită și “rețeta bătrânului Mauru”, această cafea este o băutură populară în Turcia, fiind servită cu usturoi și miere.

Cafea cu portocală (Jamaica)

Jamaica este în primul rând asociată cu rom. Astfel, nu este surprinzător faptul că în această țară cafeaua tradițională se prepară cu rom și o felie subțire de portocală.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!