Curiozități din domeniul fotografiei

Recomandat by Ana Balan on Mar 11, 2016 Știați că 1653 Vizualizari

Amintirile reprezintă acele momente pe care le păstrăm în mintea și în sufletul nostru. Din dorința de a nu le pierde și de a le transforma în ceva palpabil, omenirea a inventat fotografia.

În acest articol veți găsi cele mai interesante curiozități din domeniul fotografiei:

1. Prima „imagine fotografică” a fost creată în 1827  de Joseph Niepce  cu ajutorul unei camere obscure. Înainte de aceasta, oamenii foloseau camera obscură doar pentru vizualizarea fotografiilor.


Joseph Niepce 

 

2. Cuvântul „fotografie” a fost creat în 1829 de matematicianul și astronomul britanic Sir John Frederick William Herschel (1792 - 1871)  . De asemenea, el a inventat și termenii „pozitiv” și „negativ” utilizați în domeniul fotografiei.

 Sir John Frederick William Herschel (1792 - 1871)  

3. În anul 1861 a fost realizată prima fotografie color de Fizicianul scoțian, James Clerck Maxweel a fotografiat o panglică de 3 ori: cu ajutorul unui filtru roșu, albastru și galben, apoi a combinat cele 3 imagini, obținând o imagine color.

4. Primul aparat foto digital a fost creat în decembrie 1975 de către Steve Sasson, angajat Kodak. Acest aparat nu a fost disponibil comercial nici chiar dacă în 1978 a fost lansat un patent de invenție.

 Primul aparat foto digital

5. Cel mai scump aparat de fotografiat a fost aparatul Leica 1923 O-Series, care a fost vândut la o licitație cu suma de 2.790.000 de dolari.

6. Pe bine-cunoscuta rețea de socializare Facebook, există aproximativ 240 de miliarde de fotografii. Zilnic sunt adăugate aproximativ 300 de milioane de poze.

7. Filozoful grec, Aristotel deține un rol esențial în fotografiile moderne de astăzi. Documentarea sa și teoriile dezvoltate despre camera obscură, au determinat o mai bună înțelegere a fenomenului optic.
8. Primul aparat foto digital avea o cameră de 1.4 mega-pixeli și costa aproximativ 10.000 de dolari.

9. Astăzi, pe suprafața Lunii se găsesc 12 camere Hasselblad. Acestea au rămas acolo în urma operațiunii Apollo 13.

10.Faimoasa companie Kodak a fost creată în 1888 de George Eastman. În anii 70 firma deținea 90% din vânzările de filme foto.

11.Se poate utiliza o lentilă Nikon pe un aparat foto Canon folosind un adaptor, dar nu și viceversa.

12. Sistemul de focalizare al aparatelor Nikon este utilizat în domeniul biologiei la microscoapele de cercetare.

13. Primul aparat de fotografiat al brandului Canon, a fost realizat în anul 1934. Acesta era lansat sub numele de „Kwanon”.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante