CONSUMUL DE CEAI VERDE ARE ȘI EFECTE ADVERSE! AI GRIJĂ...!

by Ana Balan on Mar 17, 2017 Știați că 1092 Vizualizari

Majoritatea persoanelor care iși doresc sa slabească au incercat cu sigurantă ceaiul verde. Chiar daca nu il consumi in mod regulat, cu siguranță ai auzit că stimulează pierderea in greutate. Dar ai grijă, la fel ca in cazul oricarui alt produs, ceaiul verde are atat avantaje, cat și dezavantaje.

Vezi mai jos care ar fi acestea!

Un avantaj il constituie faptul ca este sănătos, ceea ce este perfect normal, din moment ce provine din plante. Cu toate acestea, insă, consumarea unor cantități excesive de ceai verde poate declanșa reacții adverse grave. Iar multe dintre aceste efecte adverse rareori sunt atribuite vinovatului de fapt: ceaiul verde.

Probabil că te intrebi care sunt limitele pe care nu ar trebui sa le depășești atunci cand consumi ceai verde. Cu excepția Angliei, unde consumul de ceai in timpul zilei este ceva normal, iar limita este cam de 5 cani pe zi, in alte parti ale lumii 2 cani de ceai verde sunt considerate a fi suficiente.

Depășirea acestor limite poate dăuna sanatății organismului.

Cele mai frecvente efecte secundare sunt durerile de cap, deranjamentele stomacale, agitație, frisoane, aritmie, greață, pierderea poftei de mancare, etc. De asemenea, evită sa bei ceai verde foarte tarziu, pentru ca efectul sau stimulent poate afecta somnul.

In plus, mai multe studii avertizează că ceaiul verde devine foarte dăunator in combinație cu antidepresive, tranchilizante, antihistaminice si pilule contraceptive. Ceaiul verde nu este, de asemenea, recomandat pentru persoanele anemice.

Pentru a evita aceste riscuri, consuma ceai verde doar in cantitati moderate.

Pe de alta parte, ceaiul verde are si numeroase beneficii pentru sanatate, cum ar fi incetinirea imbătrănirii, accelerarea metabolismului si arderea grasimilor. Consumat in doza zilnică recomandată, ceaiul verde prezintă o gamă largă de avantaje.

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!