Strămoșii noștri au deținut arme și unelte de fier înainte de Epoca Fierului.

by Ana Balan on Mar 30, 2017 Știați că 1102 Vizualizari

Faimosul miliardar Elon Musk a lansat o companie al cărei scop este să lucreze la realizarea conexiunii dintre creierul uman și computere. Noua companie, numită Neuralink, va dezvolta tehnologia unei rețele neurale ce le va îngădui oamenilor, în viitor, să comunice direct cu computerele, în lipsa oricărei interfețe fizice.

Acest lucru implică introducerea unor electrozi în creier, astfel încât o persoană va putea să „încarce” sau să „descarce” informație, fiind conectată, nemijlocit, la un computer. Se apreciază că, astfel, oamenii vor fi capabili să-și sporească capacitățile cognitive.

De altfel, Elon Musk și-a mai exprimat și în trecut interesul față de rețelele neurale și tehnologia ce le face posibile, făcând referire la simbioza om-computer. El susține că rețelele neurale ar putea preveni riscul ca omul să fie pus într-o situație de inferioritate, de către inteligența artificială.

Musk a declarat că nu-i încântat de ideea ca omul să devină un soi de „animal de companie” pentru dispozitivele înzestrate cu inteligență artificială și că una dintre soluțiile de evitare ar fi să își doteze creierul cu un „înveliș” de inteligență artificială. A adăugat că un „înveliș digital” ar putea funcționa bine, în condiții de simbioză (cu sistemul nervos central).

Primele produse ale companiei Neuralink ar putea implica utilizarea implanturilor (cerebrale) în tratarea unor tulburări precum depresia ori epilepsia. Neuralink a fost înregistrată, în California, ca o companie ce va activa în domeniul cercetării medicale.

Sună bine viitorul???

Sursa: www.sciencealert.com

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!