De ce este bine să dormim pe partea stângă?

by Ana Balan on Mar 31, 2017 Știați că 783 Vizualizari

Dormitul pe partea stângă este benefic pentru sănătatea oamenilor, deoarece această poziţie facilitează funcţionarea organelor interne şi a circulaţiei sanguine.

Iată alte cinci beneficii ale dormitului pe partea stângă.

1. Poziţia permite realizarea unui drenaj limfatic adecvat

Medicul Douillard explică că partea stângă este dominantă pentru sistemul limfatic. Limfa transportă nutrienţii necesari corpului, precum proteinele, glucoza şi alte elemente care trebuie transportate către partea stângă a corpului.

2. Structura anatomică

Pancreasul se află pe partea stângă a corpului. Aşadar, dacă dormim pe partea stângă a corpului, vom favoriza o digestie mai bună deoarece pancreasului îi va fi mai uşor să aloce enzime şi suc gastric. Este recomandată odihna de 10 minute pe partea stângă, după masă, pentru îmbunătăţirea digestiei.

3.Beneficii pentru inimă

Studiile au confirmat că 80% din muşchii inimii sunt localizaţi pe partea stângă, dormitul pe partea stângă îmbunătăţeşte şi uşurează efortul depus de inimă. 

4. Somnul de după-miază

După o cină copioasă, recomandată este odihna pe partea stângă pentru îmbunătăţirea digestiei. Astfel, trezitul nu va mai fi atât de greu.

5. O splină sănătoasă

Splina se află pe partea stângă a corpului, aceasta este un organ important al sistemului limfatic. Dormitul pe partea stângă facilitează mobilitatea lichidului către splină.

Sursa: Spicy Life

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!