Tehnici avansate: reprogramarea minții subconștiente

by Ana Balan on May 21, 2017 Știați că 707 Vizualizari

La finalul zilei avem senzația că lucrurile făcute de când ne trezim până seara rămân în trecut, separate de ziua de mâine. Adevărul este că nimic nu rămâne în trecut, totul se proiectează în viitor. Așa cum succesul înseamnă atingerea progresivă a unui scop măreț, la fel, viitorul reprezintă suma obiceiurilor de zi cu zi

Tot ce obișnuim să facem în mod repetat lasă o amprentă majoră asupra viitorului nostru

Analizându-ne realist rutina zilnică ne putem da seama cum va arăta viitorul nostru – în funcție de numărul de ore petrecute în fața televizorului, cărțile pe care obișnuim să le citim, timpul acordat dezvoltării noastre, alimentele pe care le consumăm, oamenii cu care alegem să ne petrecem timpul ș.a.

Adevărul despre puterea voinței

Deși mulți dintre oameni conștientizează puterea obiceiurilor asupra propriei deveniri, puțini reușesc să producă transformări profunde în viața lor

Explicația pe care au adus-o specialiștii a fost că majoritatea oamenilor încearcă să schimbe un obicei recurgând la puterea voinței. VREAU să mă las de fumat. VREAU să pierd în greutate. VREAU să am încredere în mine. VREAU să nu îmi mai fie frică etc.

Problema e că folosită astfel, simpla voință nu dă rezultate. Psihologii spun că folosită în mod forțat, această resursă se epuizează. De ce? Pentru că atunci când folosim așa-numita „putere a voinței” încercăm de fapt să  ne impunem în fața unor obiceiuri de gândire adânc în rădăcinate în subconștient. Ceea ce solicită un consum foarte mare de energie cu rezultate zero în 99% din cazuri.

Când încerci în mod conștient să pui capăt acestor tipare mentale (folosind așa-numita „putere a voinței”), lucrurile merg strună până când ți se distrage atenția și intri din nou pe pilot automat, adică revii la obiceiurile înrădăcinate în subconștient.

Explicația nu e că nu ai voință sau că nu te poți schimba; se întâmplă așa doar pentru că îți folosești partea greșită a minții pentru a încerca să faci acea schimbare. Îți canalizezi energia în direcția greșită.

Reprogramarea minții subconștiente – cheia schimbărilor și transformărilor de durată

Specialiștii în reprogramarea mentală susțin că atunci când vrei să schimbi un obicei vechi trebuie în primul rând să ceri ajutorul minții subconștiente folosind mintea conștientă. Cu alte cuvinte să convingi mintea subconștientă să coopereze în schimbarea pe care o dorești.

Studiile efectuate au arătat că mintea subconștientă poate fi accesată doar atunci când experimentăm stări  mentale de relaxare  profundă. Atunci când creierul nostru intră în gama frecvențelor alfa și theta, mintea subconștientă devine receptivă la toate informațiile, sugestiile și afirmațiile pe care i le spui.

Aflat în aceste frecvențe poți inocula  minții tale ideea noii schimbări pe care vrei să o implementezi în viața ta.

Există mai multe modalități de a rescrie tiparele mentale în stări de hipersugestibilitate, însă cea mai puternică este în mod cert folosirea tehnologiei care combină stimularea mentală și paternul hipnotic pentru a produce schimbări profunde.

Mind Synergy: puterea întregului creier

În România este disponibilă tehnologia Mind Synergy pentru stimulare mentală alternativă cu lumini și sunete, creată de Aimgroup. Acest dispozitiv te ajută să induci creierul în stările de funcționare dorite (Beta, Alpha, Theta sau Delta), astfel încât să accesezi ușor mintea subconștientă și, cu ajutorul programelor care conțin paternuri hipnotice, să rescrii ușor obiceiul nedorit. Aceste programe se focalizează pe rezolvarea unor probleme specifice (de ex. reglarea tensiunii arteriale, amplificarea motivației, învățare accelerată,  combaterea dependenței de fumat, etc) se achiziționează separat și vor fi disponibile pe site-ul www.aimgroup.ro începând cu luna iulie. Avantajul tehnologiei Mind Synergy este că o poți folosi și independent, cu rezultate profunde în relaxare, combaterea stresului, echilibrarea emisferelor cerebrale, sporirea creativității și intrarea rapidă în meditație.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante