10 curiozități despre vară

Recomandat by Ana Balan on Jun 1, 2017 Știați că 2726 Vizualizari

Știm că vara e perioada în care soarele arde pe cer atât de tare încât ne face și pe noi să nu ne ardă de prea multe lucruri. În momentele astea îți dai shut down la orice înseamnă școală, cursuri sau examene și ai free pass la distracție, plimbări pe timp de seară, relaxare, mare și seriale la greu.    

Însă asta nu înseamnă că trebuie să ne oprim din învățat. Ce-ar fi să începem cu 10 lucruri interesante și mai puțin știute despre sezonul cald? 

1. Pe timpul verii, Turnul Eiffel crește cu peste 15 cm datorită fierului care se dilată în zilele foarte călduroase. 

2.Vara, un singur hectar de pădure înghite o cantitate de dioxid de carbon egală cu cea eliminată în acelaşi timp de 200 de persoane.

3. Luna august și-a primit numele după nepotul adoptiv al lui Iulius Cezar, Gaius Iulius Cezar Octavius, care deținea titlul „Augustus”(= măreț). El i-a dat numele său lunii.  

4. Oamenii de știință consideră că bebelușii născuți în lunile de vară sunt mai predispuși la schimbări temperamentale decât cei născuți în alte sezoane. 

5. Pepenele verde este, de fapt, o legumă. Face parte din familia Curcubitaceelor și este înrudit cu dovleceii și castraveții. 

6. Primele costume de baie au apărut pe la 1800, o vreme în care orice culoare a pielii, alta în afară de cea deschisă, era considerată neadecvată. Tocmai de aceea, costumele de baie erau, de fapt, niște rochii de baie care le acopereau femeilor tot corpul. 

7. Vara e vremea Jocurilor Olimpice, un eveniment cu originile în Grecia Antică, dar care continuă și astăzi. 

8. Cea mai mare paradă a costumelor de baie a avut loc în China, pe 19 august 2012 și a strâns 1 085 de participanți.

9. Căpșunele sunt singurele fructe care au semințele în afară. 

10. Țânțarii, cele mai enervente insecte pe timp de vară, se află pe Pământ de mai bine de 30 de milioane de ani. 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!