De ce trebuie să consumăm băuturi calde pe timpul verii

by Ana Balan on Jun 22, 2017 Știați că 931 Vizualizari

Probabil ultimul lucru pe care vreţi să-l faceţi într-o zi toridă de vară este să beţi o cană de ceai fierbinte, însă ştiinţa ne spune că aceasta este cea mai bună metodă pentru a vă răcori. Ştim că pare contra-intuitiv, dar explicaţia are sens.

Totul are legătură cu transpiraţia. Consumul unei băuturi calde măreşte căldura corporală, iar corpul răspunde la asta prin transpiraţie. Corpul transpiră mai mult decât încărcătura de căldură, astfel că după ce transpiraţia se evaporă de pe piele ne răcoreşte.

Transpiraţia creşte pierderile de căldură şi reduce depozitele de căldură corporală.

Corpurile noastre transpiră când bem ceva fierbinte din cauza terminaţiilor nervoase de pe limbă. Când limba noastră primeşte informaţia că o băutură fierbinte este consumată, ea trimite aceste informaţii către creier, care apoi se pregăteşte să răcească corpul prin transpiraţie.

Dar trebuie să ştiţi totuşi ceva: dacă beţi o băutură fierbinte într-un mediu în care transpiraţia nu se va evapora, cum ar fi un loc cu o umiditate ridicată, aceasta cel mai probabil nu îşi va face efectul. În acest caz cel mai bine ar fi să apelaţi la o băutură rece.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!