Locul unde nimeni nu poate ajunge.Oameni ce trăiesc ca în epoca de piatră și ucid orice vizitator.

by Ana Balan on Jul 3, 2017 Știați că 1723 Vizualizari

Insula unde nimeni nu poate ajunge. Oameni ai secolului XXI trăiesc în epoca de piatră și ucid pe loc orice vizitator. Marco Polo i-a numit canibali

Insula Santinelei de Nord, un teritoriu necunoscut lumii, un tărâm mitic, ireal de frumos aflat în golful Bengal, unde își are originea unicul trib neexplorat până astăzi. Niciun cercetător nu poate pătrunde aici și de altfel, se recomandă tuturor să nu o facă, locul reprezentând ”o moarte sigură” pentru curioși. Locuitorii sunt ostili și ucid pe loc orice vizitator. Există mărturii potrivit cărora oamenii de aici ar fi chiar canibali.

Tribul a fost numit ”Santinelese”, de către cercetători, după numele insulei. Oficial, insula Santinelei de Nord se află sub guvernarea Indiei, dar autoritățile s-au dezis după ce au fost înregistrate mai multe incidente ostile, iar locuitorii s-au apărat cu sălbăticie nepermițând accesul.

ercetătorii consideră că tribul trăiește în epoca de piatră, nu cunoaște nimic dincolo de insulă și absolut oricine se apropie este considerat un inamic periculos. Primele incidente s-au produs în anul 1976 când un vas cu peste 100 de pasageri a ancorat în apropierea insulei, iar aborigenii au încercat să îi omoare cu săgeți și să îi atragă pe plajă. Au fost salvați la timp de un avion britanic și nu au fost înregistrați morți.

Istoria relatează că primul contact cu tribul Santinelese l-a avut Marco Polo, care ar fi lăsat scris câteva dovezi. ”Dacă un străin ajunge pe teritoriul lor, îl ucid și apoi imediat îl mănâncă”.

În 2006 locuitorii tribului au fost fotografiați în timp ce au atacat o barcă cu doi pescari. Bărbații au fost uciși pe loc și se bănuie că au fost mâncați, dat fiind faptul că au apărat cadavrele aruncând cu săgeți când piloții unui avion care survola zona au încercat să se apropie.

În prezent, tribul Santinelese este protejat de Survival International, organizație care militează pentru păstrarea tradițiilor civilizațiilor tribale, și atrage atenția că orice încercare de a explora zona este o cale către ”o moarte sigură” pentru curioși și de asemenea, există riscul ca membrii tribului să fie contaminați cu viruși, chiar și o gripă putând fi fatală în cazul lor.

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!