Curiozități uimitoare despre Google

by Ana Balan on Jul 3, 2017 Știați că 964 Vizualizari

Te-ai intrebat vreodata cum reuseste Google sa iti raspunda la intrebarile pe care i le pui zilnic atat de repede? Ai idee cam cate cautari pe Google se fac in fiecare secunda? Stii cam cat de multe filmulete consuma omenirea in fiecare zip e YouTube? Raspunsurile la aceste intrebari si la multe altele sunt uimitoare si le gasesti in randurile de mai jos:

1. Google ia in considerare peste 200 de factori inainte de a-ti oferi, intr-i fractiune de secunda, cele mai bune raspunsuri la cautarile pe care le faci.

2. Din cauza ca oamenii scriu adesea gresit, Google a achizitionat si domeniile: Gooogle.com, Gogle.com, Googlr.com si multe altele. Google mai detine de asemenea si domeniul 466453.com.

3. In anul 1998, cand a fost lansat Google, se faceau in jur de 500 000 de cautari pe zi. Astazi, se fac in jur de 2 milioane de cautari pe Google in fiecare secunda.

4. Din 2007 cand s-a lansat Google Street View, echipa acestui serviciu a fotografiat mai mult de 11 milioane de kilometri de strada.

5. Peste 6 miliarde de ore de filme sunt vizionate in fiecare luna pe YouTube, asta insemnand aproximativ o ora de vizionare pentru fiecare locuitor al Terrei.

6. De unde vine tot acest continut? Utilizatorii urca in jur de 300 de ore de filmulete pe YouTube in fiecare minut.

7. Peste un miliard de telefoane Android au calatorit anul trecut spre noii lor proprietari. Asta inseamna ca sistemul de operare Google detine acum 81% din piata.

8. Google are mai mult de 53 600 de angajati in cele 70 de birouri din 40 de tari din lume. Si toti primesc mancare gratuita!

9. Te intrebi de unde are Google atatia bani pentru a investi in proiectele lui inovatoare? Ei bine, cei mai multi bani Google vin din publicitate. In 2014, in jur de 89% din veniturile totale ale Google (66 miliarde de dolari) au provenit din publicitate.

10. Indexul de cautare Google este mai mare de 100 de milioane GB. Pentru a stoca aceste date ar fi nevoie de 100 000 de hard-disk-uri de cate 1 TB fiecare.

11. 16% dintre căutările zilnice de pe Google sunt informații despre care motorul de căutare încă nu știe.

12. Google intenționează să scaneze toate cărțile cunoscute existente până în prezent, având ca termen de finalizare 2020. Există 129 de milioane de cărți unice în lume.

13. Pentru a crea Street View prin deșert, cei de la Google au angajat o cămilă care să poarte echipamentul prin terenul arid.

14. Peste 2 milioane de căutări sunt executate de Google în fiecare minut.

15. Când s-a lansat Gmail, toată lumea a crezut că e o păcăleală, pentru că acesta a fost lansat în 1 aprilie 2004.

16. În 2007, tot de 1 aprilie, toți angajații de la Google au primit un email care îi anunța că există un piton în libertate prin incintă. Nu era o glumă.

17. Primul tweet trimis de cei de la Google a fost „Mă simt norocos” scris în cod binar.

18. În prezent, compania dezvoltă un calculator atât de puternic, încât se va putea programa singur.

19. Google este cel mai vizitat site din lume.

20. Google a fost numit „Cea mai bună companie pentru care să lucrezi” 4 ani la rând de către revista Fortune din SUA.

21. Numele Google a fost ales din greșeală pentru că fondatorii companiei au scris greșit „Googol”. Acesta din urmă este numele dat numărului 1 urmat de 100 de zerouri.

22. În 16 august 2013, Google a picat pentru aproximativ 5 minute, timp în care traficul general pe internet a scăzut cu aproximativ 40%.

23. Domeniul googlesucks.com este deținut de Google. Acesta nu este folosit.

24. Google Maps calculează timpul petrecut în trafic bazându-se pe viteza cu care dispozitivele cu Andorid se deplasează pe stradă.

25. Dacă cauți pe Google Images „Atari breakout”, te vei putea juca acest joc.

26. Dacă intri pe Google Maps și dai zoom out la maxim, vei vedea Pământul, cu umbrele în timp real.

27. În 2013, Google a creat o companie anti-ageing numită Calico, gândită ca, într-un final, să găsească un „tratament” pentru moarte.

28. Google Maps îți permite să vizitezi și epave sau viața marina subacvatică din Marele Recif Australian.

29. Youtube este deținut de Google și este al doilea motor de căutare de pe internet.

30. Adresele de gmail care conțin puncte în username pot fi folosite și fără punct. De exemplu, dacă adresa ta de gmail este tau@gmail.com si cineva trimite un mail pe numeletau@gmail.com, tot la tine va ajunge acel email.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante