Incredibil,dar adevărat!Există aceste sate unice, fără asemănare în lume!

by Ana Balan on Aug 17, 2017 Știați că 734 Vizualizari

Aceste sate  pe care le-am selectat astăzi  în acest articol sînt  doar câteva exemple de sate unice,fără asemănare în lume.

1. Satul fără uși

 Un mic sătuc din India, Shri Shingnapur, este unic pentru că cele aproximativ 300 de case nu au uși. Credința sătenilor în zeul Shri Shantidev (patron peste hoți, tâlhari și ucigași), i-a îndemnat să-și scoată ușile de la locuințe, convinși de protecția divinității. Din motive de “confidențialitate”, în urma cererilor unor femei, localnicii au fost de acord, recent, să pună o perdea subțire la intrările unor toalete, dar nu uși pentru că ar fi împotriva credinței.

2. Satul oamenilorfără rinichi

Greu de crezut, însă în Nepal există un sat, Hokse, considerat un fel de plantaţie de rinichi pentru piaţa neagră a recoltării de organe. Aproape fiecare adult din această zonă săracă a ajuns să-şi vândă un rinichi pentru sume derizorii, mulţi dintre ei fiind păcăliţi că organul va creşte la loc după ce va fi scos.Satul Hokse din Nepal a ajuns cunoscut în întreaga lume ca Valea Rinichiului, un renume trist, de care se leagă poveşti tragice. Sărăcia i-a împins pe aceşti oameni să-şi vândă rinichii celor care se ocupă cu traficul de organe umane, însă acum aceştia sunt consideraţi de infractori un fel de pepinieră din care îşi pot alege un rinichi oricând este nevoie. Deși este ilegal, se estimează că vreo 7.000 de rinichi sunt vânduți pe piața neagră în fiecare an în Nepal.


 

Partea şi mai tragică pentru locuitorii din Valea Rinichiului este că traficanţii de organe nu aşteaptă întotdeauna consimţământul donatorilor. S-au înregistrat în ultimii ani zeci de cazuri în care aceştia au fost răpiţi pentru a le fi furaţi rinichii, iar uneori victimele sunt omorâte pentru a li se recolta ambii rinichi. Organele sunt vândute pe piaţa neagră cu preţuri de cel puţin şase ori mai mari decât primesc donatorii.
3. Satul Kung-Fu

Toată lumea care locuiește în satul Ganxi Dong din centru Chinei este un expertă în arte marțiale. Fiecare sătean este versat în arta Kung-Fu, iar fiecare persoană urmărește un alt stil de arte marțiale chinezești antice, derivând astfel o pleiadă de stiluri ale acestui gen de luptă.

 4. Satul albastru

 În anul 2011 cele 220 de case ale satului andaluz Júzcar au fost vopsite toate în albastru, inclusiv biserica și primăria, cu acceptul unanim al locuitorilor. Propunerea a venit de la Sony Pictures, care a realizat zugrăvirea clădirilor și a acordat o sumă consistentă de bani pentru comunitatea locală, pentru a lansa filmul „Ștrumfii” în format 3D, urmând ca după promovare se revopsească casele. Deoarece satul albastru a atras o mulțime de turiști și s-au deschis opt puncte comerciale (magazine de cadouri și suveniruri, un restaurant, o ceainărie, o tavernă cu produse tradiționale și o cofetărie), locuitorii au decis, tot în unanimitate, să rămână albastru.

5. Satul piticilor

 În satul izolat din sud-vestul Chinei, Yangsi, 36 din cei 80 de locuitori sunt pitici, cel mai înalt măsurând 1,16 metri, iar cel mai mic numai 0,68 m. Localnicii cred că suferă de o boală misterioasă, care afectează în principal copii cu vârste între 6 și 9 ani, care se opresc din creștere, rămânând la aceeași înălțime pentru tot restul vieții lor.

6. Satul fără drumuri

Giethoorn din Olanda, cu aproximativ 2600 de locuitori, situat chiar în mijlocul rezervației naturale De Wieden, este cunoscut sub numele de „Veneția Olandei” și este o atracție turistică populară, încântătoare și pitorească. Există doar două opțiuni de deplasare prin sat: pe cele 180 de poduri sau cu barca, pe canale înconjurate de verdeață și flori.

7. Satul cel mai umed (cel mai ploios loc din lume)

Mawsynram, un sat din în nord-estul Indiei, este situat la altitudinea de aproximativ 1400 de metri. Este considerat locul cel mai umed de pe Pământ, cu precipitații medii anuale de 11.872 mm. Potrivit Guinness World Records, satul a primit precipitații de 26.000 mm în anul 1985.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!