10 oameni celebri de care au avut și fapte mai puțin plăcute...

by Ana Balan on Sep 30, 2017 Știați că 1351 Vizualizari

Știți faza cu partea bună și partea mai puțin bună a oamenilor, nu? Pare fi un lucru obișnuit și oamenii celebri nu sunt o excepție.

De exemplu:

Charles Dickens a divorțat de soția sa, cu care avea 10 copii, după ce s-a îndrăgostit de o actriță de 18 ani. Apoi a scris o scrisoare la numeroase ziare în care își acuza soția că este responsabilă de divorț, numind-o proastă, extrem de depresivă și o mamă rea.

 

Henry Ford a fost un simpatizant nazist care nutrea prejudecăți profunde despre evrei. A publicat mai multe cărți și pamflete în care chiar îi demoniza pe evrei și a folosit munca de sclavi în fabricile sale din Germania.

 

Dr. Seuss a avut o aventură în timp ce soția sa suferea de cancer și depresie. La câteva luni după sinuciderea soției sale, s-a și căsătorit cu amanta sa, Audrey Stone Dimond.

 

Thomas Edison a inventat, de fapt, foarte puține lucruri. Avea o mică echipă de oameni pe care îi plătea foarte prost ca să genereze idei pe care apoi să le patenteze și să și le asume. De exemplu, el nu a inventat becul electric, el doar a găsit cel mai bun material pentru filament! De asemenea, el pretindea că nu a fost la școală și că este autodidact. În realitate în copilărie a frecventat o școală timp de 3 ani și a luat cursuri de chimie la Cooper Union, New York.

 

Charlie Chaplin, toți îl cunoaștem. Ceea ce, însă, nu știm despre el este faptul că a lăsat-o însărcinată pe actrița Lita Grey. Când ea a refuzat să renunțe la copil, acesta a fost forțat să se căsătorească cu ea. El avea 35… ea avea 15.

 

Arthur Miller, celebrul dramaturg american, avea un fiu cu sindromul Down pe care l-a internat la doar o săptămână după naștere. Nu l-a vizitat niciodată și nici nu l-a menționat în memoriile sale. Abia la câteva săptămâni înainte de moarte, Miller l-a menționat pe Daniel în testamentul său și i-a dat o parte din avere egală cu a celorlalți trei copii.

 

În timpul foametei din Bengal din 1943, Canada, SUA și Australia s-au oferit să exporte grâu în India, însă Winston Churchill a declarat că India dispune de stocuri suficiente de hrană. În schimb, a redirecționat stocurile de alimente către Marea Mediterană pentru a face față campaniei din Tunisia. Trei milioane de indieni au murit din cauza foametei.

 

Albert Einstein a propus un set de condiții ciudate soției sale, Mileva. Acesta o obliga să îi spele regulat hainele, să-i aducă cele trei mese regulat în camera lui, să aibă grijă să nu se atingă vreodată de masa lui de lucru, să renunțe la orice relații personale cu el și să vorbească doar când îi cere. Ea a acceptat.

 

Pablo Picasso și-a dus prima soție la casa de nebuni, a avut mai multe amante, dintre care una s-a sinucis, iar două au devenit demente. Picasso a spus odată: „Femeile sunt mașini de suferință”

 

John Lennon a fost un om violent în viața reală. Obișnuia să-și bată soția și chiar să-l abuzeze emoțional pe fiul său Julian. În timpul unui interviu Lenon a susținut că Julian era un copil neplanificat și că „s-a născut dintr-o sticlă de wiskey”.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!