10 motive pentru care oamenii demisionează

by Ana Balan on Mar 29, 2016 Știați că 999 Vizualizari

Toți ne dorim job-ul perfect, să facem ceea ce ne place și să fim bine plătiți. Însă acest lucru nu se întâmplă întotdeauna.

Așadar, unii oamenii se gândesc să-și dea demisia în fiecare zi. Dar un nou studiu arată că oamenii care se afundă în muncă ajung să sufere de mâncărimi din cauza mediului toxic de la birou sau de stres din cauza programului. PsychTests, o arhivă online de teste psihologice, a colectat date de la 871 de oameni care au susținut un test despre motivele pentru care ei ar demisiona.

Noi îți prezentăm cele mai des întâlnite motive pentru care oamenii își dau demisia și o iau de la capăt. Trebuie să recunoaștem, e nevoie și de puțin curaj.

1. Își doresc un job mai bun: 43% dintre oameni ar renunța la locul de muncă dacă ar apărea un job mai bine plătit și care le permite să avanseze în carieră sau să își extindă abilitățile profesionale.

2. Mediu de lucru toxic: 42% dintre oameni nu pot suporta gândul că trebuie să stea în același birou zi de zi.

3. Nu au un echilibru: 31% dintre oameni spun că dacă ar lucra ore în șir și nu ar avea timp pentru familie, ar demisiona.

4. Nu câștigă suficienți bani: 30% dintre oameni ar renunța la job dacă ar vedea că sunt plătiți sub capacitățile lor.

5. Plictiseala: 30% dintre oameni spun că și-ar lăsa locurile de muncă în cazul în care acestea le-ar provoca somnolență și plictiseală.

6. Oportunități mici de avansare: 30% dintre oameni spun că ar renunța la job în cazul în care nu ar putea avansa în carieră.

7. Probleme personale sau de familie: 30% dintre oameni spun că și-ar da demisia dacă nu ar putea să plece atunci când părinții lor s-au îmbolnăvit sau au suferit o problemă gravă.

8. Distanța: 29% dintre oameni pun mai presus de tot comoditatea și au spus că sunt dispuși să renunțe la locul de muncă în cazul în care acesta este prea departe și sunt nevoiți să facă naveta.

9. Dileme etice: 29% dintre oameni au declarat că își vor susține punctul de vedere chiar dacă asta înseamnă să renunțe la locul de munca, în cazul în care practicile companiei sunt împotriva valorilor lor etice.

10. Conflict cu managerul: 23% dintre oameni spun că ar renunța la locul de muncă dacă nu s-ar înțelege bine cu șefii lor.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante