Cele mai bizare locuri din lume! 6 minuni care te vor pune pe ganduri

by Ana Balan on Mar 31, 2016 Știați că 1532 Vizualizari

 

1. Poarta Iadului, Turkmenistan

Derweze  este in satuc aflat in mijlocul desertului Karakum, o zona bogata in gaze naturale din nordul Turkmenistanului. De asemenea, este si locul asa-numitei Usi sau Porti a Iadului, un crater care arde ca o torta zi si noapte si ale carei flacari pot fi observate cu usurinta de la kilometri distanta. Nu este vorba, insa, de de o creatie a naturii, ci de un accident provocat de oameni in timpul prospectiunilor miniere. In 1971, operatiunile de forare au provocat o prabusire a unei caverne, ducand astfel la crearea unui crater cu diametrul de 60 metri si o adancime de 20 metri. Sonda a fost incendiata pentru eliminarea gazelor toxice, dar arde fara intrerupere de-atunci incoace.

 

2. Izvorul Fierbinte si Insangerat, Japonia

Acest izvor se aafla in Beppu, Japonia, si este mai degraba pentru privit decat pentru imbaiat. Asta, pentru ca apa ajunge si la 78 de grade Celsius. In plus, din pricina cantitatii mari de fier, apa are o culoare rosiatica. I se mai spune si Izvorul Diavolului sau al Iadului.

 

3. Depresiunea Afar, Etiopia

Este locul de pe Pamant cu cele mai grele conditii de viata. Temperaturile maxime pot ajunge la 62 de grade Celsius, in vreme ce temperatura medie anuala este de 35 de grade Celsius. In plus, nu ploua in cea mai mare parte a anului. Locuitorii, membrii tribului afar, se indeletnicesc cu extragerea sarii lasate in urma de apele Marii Rosii, care au inundat acest tinut cu multi ani in urma. Podeaua Depresiunii Afar este alcatuita din lava si asta, pentru ca unii dintre cei mai mari vulcani activi de pe Pamant se afla aici: Dabbahu si Erta Ale.

 

4. Fortul Zverev, Rusia

A fost construit de inginerul Constantin Zverev, in anii 1870. A fost mandria armatei ruse. Acum este doar o ruina cu o poveste incredibila. Folosit pentru stocarea de napalm, fortul a trecut printr-un incendiu cumplit in anii 1970. Atunci, napalmul s-a aprins, temperatura a crescut pana la 2.000 de grade, ceea ce a facut ca materialul din care era construit tavanul  fortului, caramida, sa se topeasca. Ce a rezultat a fost un fel de pestera artificiala, cu “stalactite” formate din caramida rosie.

 

5. Izvoarele calde Mammoth, Statele Unite ale Americii

Izvoarele calde Mammoth (Mammoth Hot Springs) este un complex de izvoare cu apa fierbinte si piscine, aflat pe un deal de travertin din Parcul National Yellowstone. Algele din aceste ape au colorat travertinul in verde, rosu, galben, portocaliu ori maro, motiv pentru care turistii se ingehsuie sa vina la Mammoth si sa faca fotografii. In plus, terasele de aici sunt cel mai mare depozit de carbonat din lume.

 

6. Trecatoarea Namaskaro, Islanda

Se afla in nordul lacului Myvatn, cu cea mai fierbinte apa termala a tarii, si traverseaza  Muntele Namafjall, la o altitudine de 410 metri. Cei  are ajung aici raman socati de lipsa vegetatiei. De vazut, insa, au ce vedea: o multime de furnale cu fum vulcanic, “piscine” de noroi si vulcani noroiosi.

 

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!