Cele mai frumoase cascade americane

by Ana Balan on Mar 31, 2016 Știați că 1791 Vizualizari

Descoperiti impreuna cu noi de ce merita sa faceti o calatorie in Statele Unite si e musai sa nu va limitati doar la a vizita marile orase ori mallurile!

1. Cascada Havasu, Arizona

Se afla in Rezervatia Indiana Havasupai, care, la randul ei, este parte a Marelui Canion. Are o cadere de apa de 37 de metri, care sfarseste intr-o “piscina” larga”.

 

2. Lower Falls, Wyoming

Este atractia parcului National Yellowstone. A fost sapata de raul Yellowstone si are o cadere de apa de 93 de metri.

 

3. Valul miresei, California

Au si americanii o cascada care se numeste “Valul miresei”, nu doar romanii. A lor se gaseste in parcul National Yosemite, California, a nostra, pe Valea Stanciului, judetul Cluj. Este una dintre cele mai impunatoare cascade americane si are o inaltime de 188 de metri. Se spune ca daca treci prin vaporii de apa formati la baza cascadei, s-ar putea sa te casatoresti in acel an.

 

4. Cascada Multnomah, Oregon

Este una dintre cele mai spectaculoase si mai fotografiate cascade din Statele Unite. Frumusetea ei este pusa in valoare de podul “Benson”, numit asa dupa numele arhitectului care l-a construit in 1914.

 

5. Cascada Alamere, California

Este una dintre putinele cascade care se revarsa direct in ocean , in cazul de fata  in Oceanul Pacific.

 

6. Cascada Grand, Arizona

Se afla in Rezervatia Indiana Navajo, la48,3 kilometri nord-est de orasul Flaggstaf. I se mai spune si “Cascada de ciocolata”, din pricina culorii ciocolatii pe care o are vara. Caderea de apa are o inaltime de 56 de metri.

 

7. Cascada Amicalola, Georgia

Este cea mai inalta cascada din Georgia (222 de metri) si este considerata una dintre cele 7 minuni naturale ale acestui stat american.

 

8. Cascada Niagara

Cascada, care s-a format pe raul Niagara, ce curge intre Statele Unite si Canada, de la Lacul Erie pana in Lacul Ontario, este considerata miracolul natural al continentului american . Este alcatuita din trei căderi de apă situate la granița dintre statul nord american New York si provincia canadiana Ontario.  Pe partea nord americană, cascada are o lățime de 363 metri, iar apele cad de la 21 metri înălțime. Pe partea canadiană, cascada are o lățime 792 metri (în formă de potcoavă), înălțimea căderii de apă fiind 51 metri.

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!