Ce mănâncă oameni obișnuiți din jurul lumii

by Balan Denis on Apr 10, 2016 Știați că 1667 Vizualizari

Fotograful american Peter Menzel a creat o serie de fotografii prin care documentează ce anume mănâncă oameni normali, din diferite locuri ale lumii, pe parcursul unei zile. Multe dintre fotografiile astfel realizate au fost publicate în cartea sa numită „Ce mănânc: în jurul lumii prin 80 de diete” (eng: „What I eat: Around the World in 80 Diets”). În seria de imagini pe care urmează să ți-o prezint vei observa diferențe culturale impuse de zona locuită, dar și de profesia pe care persoanele o au. Aceste imagini au o încărcătură emoțională puternică.

 

Alamin Hasan, Bangladesh

Alamin e un portar/cărăuș de bagaje la gara din Dhaka, Bangladesh. În fața lui, toată mâncarea pe care o consumă într-o zi.

 

Marble Moahi, Botswana

Marble este o mamă care trăiește cu familia ei în satul Kabakae din Botswana. Ea este purtătoare a virusulu HIV/SIDA și pe lângă mâncare, ea trebuie să ia zilnic și medicamente antiretrovirale. Valoarea calorică a alimentelor consumate de ea într-o zi este de apoximativ 900 kcal.

 

Willie Ishulutak, Canada

Willie este un sculptor în steatit (talc), una dintre puținele profesii prin care inuiții o au pentru a se apropia de viața modernă (cu un salar). Pe masa lui e tot ce consumă într-o zi. Acele alimente alcătuiesc un aport de 4700 kcal pe zi.

 

Xu Zhipeng, China

Xu este un artist grafic freelancer și gamer din Shanghai, China. Are 23 ani și servește masa la un internet cafe unde a închiriat o masă de calculator la care lucrează zi și noapte, dormind acolo și făcând dușuri la apartamentul unui prieten. Valoarea calorică a meselor sale într-o zi este de 1600 kcal.

Maria Ermelinda Ayme Sichigalo, Ecuador

Maria e un fermier și mamă a 8 copii și locuiește într-un sat din Ecuador. Pentru că nu au masă și scaune, Maria gătește stând în genunchi și îngrijind focul de paie. Masa ei tipică într-o zi îi aduce un aport de 3800 kcal.

 

Saleh Abdul Fadlallah, Egipt

Saleh este un vânzător de cămile în Egipt, are 40 de ani și consumă zilnic aproximativ 3200 kcal.

 

Robina Weiser-Linnartz, Germania

Robina este un cofetar/patiser în patiseria părinților ei din Cologne, Germania. În mod tipic, ea consumă zilnic aproximativ 3700 kcal.

 

Striani Tyaagi, India

Striani este un preot hindus ascetic (s-a izolat de restul lumii) din Ujjain, India. El consumă aproximativ 1000 kcal pe zi, într-o singură masă (la celelalte două mese ale zilei bea doar apă) și are 70 ani. Dacă îi oferi mai mult de o farfurie de mâncare, îți va spune „Nu, mulțumesc”. 

 

Noolkisaruni Tarakuai, Kenya

Noolkisaruni este a 3-a din cele 4 soții ale unui șef Maasai din Kenya. În mod obișnuit, Noolkisaruni consumă cam 800 kcal pe zi.

 

Oscar Higares, Spania

Oscar este un toreador profesionist care locuiește în Miraflores De La Sierra, Spania. Într-o zi obișnuită are un aport caloric de 4200 kcal.

 

Rick Bumgardener, Statele Unite ale Americii

Rick locuiește în Tennessee, SUA și consumă zilnic 1600 kcal ca urmare al unui plan de slăbire pe care trebuie să îl urmeze. Acesta este diabetic de tip 2 și nu se poate deplasa fără scaun cu rotile. Cântărește peste 200 Kg și trebuie să slăbească cel puțin 45 kg înainte să fie eligibil pentru operație de scădere în greutate.

 

Curtis Newcomer, Statele Unite ale Americii

Curtis este un soldat american la centrul de instrucție al armatei, în deșertul Mojave al Californiei. Are 20 ani și consumă zilnic aproximativ 4000 kcal.

 

Oswaldo Gutierrez, Venezuela

Oswaldo este lucrător pe o platformă petrolieră din Venezuela. El consumă în mod normal aproximativ 6000 kcal. El are 52 ani, lucrează 7 zile continue pe platformă, timp în care el practică și sport, precum karate sau ridicări de greutăți.

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!