România, câșigătoare la Festivalul Internațional de Filme Scurte de la Istanbul

by Ana Balan on May 7, 2016 Știați că 843 Vizualizari

Filmul „10:30 to Belgrade”, despre bombardamentul din 1999 din Serbia, a câștigat premiul pentru cel mai bun documentar la International Short Film Festival Istanbul, săptămâna trecută.

Regizoarea filmului, tânăra Ioana Grigore, a absolvit Liceul ”Zinca Golescu” din Pitești și este studentă la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică ”IL Caragiale” București, clasa profesorilor Doru Nițescu și Marius Șopterean.

„Ioana a realizat documentarul pe perioada unei scurte rezidențe (12 zile) la Belgrad, în timpul căreia a lucrat cu studenți de la Faculty of Dramatic Arts. Subiectul i-a fost propus de părinții ei, iar în organizarea materialului Ioana a încercat să surprindă experiențele intime ale celor intervievați.” 


Scopul acestui festival este de a dezvolta conștientizarea culturală a elevilor din școlile membre ale Asociației Sud-Est Europene de Școli de Cinematografie. Sunt prezentate în competiție scurtmetraje ale studenților cu scopul de a reuni realizatorii filmelor, de a face schimb de informații și experiențe din timpul procesului de filmare.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante