Dispozitivul electronic care ne transformă pielea într-un ecran LED

by Ana Balan on May 5, 2016 Știați că 989 Vizualizari

Conceptul de „electronic skin display” este dezvoltat de către cercetătorii din Tokyo, Japonia. Aceste display-uri electronice super-flexibile vor putea fi aplicate direct pe pielea umană, având o grosime de doar 3 micrometri, de 13 ori mai subțire decât un fir de păr uman. Tehnologia va înlocui în primul rând senzorii echipamentelor medicale, cum ar fi cele de măsurare a pulsului, a nivelului de glicemie din sânge sau a temperaturii. Treptat, japonezii vor să le îmbunătățească, dorind ca acestea să înlocuiască sau măcar să putem controla cu ajutorul lor dispozitivele electronice din casa, și chiar să ne ajute să comunică cu oamenii din jurul nostru.

Dispozitivul folosește în prezent șapte segmente cu LED-uri pentru a afișa o singură cifră sau literă și poate funcționa timp de câteva zile. Echipa lucrează la un ecran viitor care să poată afișa mult mai multe informații și să aibă o autonomie mult mai mare sau chiar un mod de încărcare.

Deși tehnologia pare a fi desprinsă din filmele science fiction, Takao Someya, membru al echipei de dezvoltare, susține că ea este extrem de actuală, insistând că trebuie să ne gândim că aceasta nu va face parte din viețile oamenilor într-un viitor îndepărtat, ci chiar în timpul vieții noastre. „Imaginați-vă că un muncitor, spre exemplu, nu va mai trebui să aibă asupra sa zeci de foi și schițe cu planurile de construcție, ci o diagramă electronică afișată pe piele. Va putea munci și totodată vizuala proiectul”.

Cum ne-ar schimba o astfel de tehnologie modul de viață, rămâne de văzut. Cert este că tot mai mulți dezvoltatori de tehnologie vorbesc de o „îmbunătățire” a omului plin implementarea de tehnologie direct în corpul nostru!!!

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!