Record: Cea mai mică vacă din lume

by Balan Denis on May 10, 2016 Știați că 1110 Vizualizari

Cea mai mică vacă din lume este Manikyam, cu o înălțime de 61,1 cm, măsurați de la copită până la greabăn, potrivit site-ului www.guinnessworldrecords.com.

Stăpânul lui Manikyam este Ashkay NV din Kerala, India, iar recordul a fost stabilit la 21 iunie 2014.

Potrivit medicului veterinar E M Muhammed, care a observat-o pe Manikyam, aceasta avea ceva deosebit încă de la vârsta de zece luni, apoi a fost monitorizată îndeaproape de la vârsta de doi ani.

Văcuța Manikyam face parte din rasa Vechur, o rasă de vaci pitice, acestea putând atinge o înălțime de maximum 90 cm. Spre comparație, alte vaci din regiunea în care se află Manikyam au, în mod obișnuit, o înălțime în jur de 150 cm.

O explicație pentru existența în regiune a acestor vaci scunde ar putea fi condițiile climatice. Aici este foarte cald și umed, iar acest fapt ar putea avea un efect asupra înălțimii bovinelor, spune medicul veterinar, care a făcut cercetări în acest domeniu în ultimii zece ani. Potrivit acestuia, dacă sunt duse în alte regiuni din țară, în timp, bovinele din rasa Vechur cresc în înălțime, și doar în Kerala își mențin această statură pitică.+

 

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!