Un oraș plutitor futuristic ar putea deveni realitate în China

by Ana Balan on May 30, 2016 Știați că 1020 Vizualizari

Compania de arhitectură ce are sedii în Marea Britanie și în China, AT Design Office, a fost angajată de constructorul chinez China Transport Investment Co pentru a proiecta o insulă plutitoare pe o suprafață de 6,4 kilometri pătrați, scrie Business Insider.

Echipa de arhitecți a propus ca proiectul, denumit Orașul Plutitor, să fie construit din module hexagonale ce vor alcătui infrastructura necesară orașul subacvatic.


Spațiile verzi pentru relaxare vor fi amplasate atât deasupra apei, cât și sub apă. În cadrul proiectului vor putea fi realizate ferme, incubatoare sau zone pentru colectarea gunoiul.

 

“O parte din proiect va fi un pod subacvatic, care va fi înconjurat de o cutie de 150 de metri lungime făcută din prefabricate. Această carcasă va fi proiectată lână insulă și va fi lăsată să plutească înainte de a fi conectată”, a explicat arhitectul Slavomir Siska.

 

Conform planurilor AT Design Office, construcția de bază este un bloc cu o lungime de 150 de metri și cu o lățime de 30 de metri. Ea arată precum un triunghi echilateral sau ca un pentagon. Celelalte clădiri vor putea fi suprapuse vertical. Modulele vor fi realizate în fabrică și vor fi transportate pe apă până la locul construcției.

 

Orașul plutitor va avea și o rețea de transport internă și externă. Un vas mare va servi ca stație pentru navele de dimensiuni mari, iar un iaht va servi ca stație pentru vasele mai mici precum cele private. Submarinele și vehiculele electrice vor reprezenta principalele mijloace de transport de pe insulă. Transportul se va realiza pe canalele de apă.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!