A fost creat aparatul care transformă apa în vin…

by Ana Balan on Jun 6, 2016 Știați că 1016 Vizualizari

Un START UP american a creat un aparat destul de ingenios și inedit, capabil de a transforma apa în vin. Denumit Aparatul Miraculos, principiul de funcționare al dispozitivului creat de somelierul Kevin Boyer este destul de simplu. Ca și în cazul supelor instant, și în cazul acestui produs va trebui să vă achiziționați recipientul special, în care să adăugați apă și diferite pliculețe cu concentrat de struguri – tipul de vin dorit. Procesul de fermentație durează aproximativ 3 zile, iar monitorizarea sa se va putea face direct pe telefonul mobil, cu ajutorul unei aplicații gratuite. Kevin Boyer, președintele companiei Customvine, este un somelier care a fondat, de asemenea, fabrica de vinuri din Boyanci Napa Valley.

 

„La fel ca un miracol biblic, apa se transformă literalmente în vin, doar prin adăugarea a câteva ingrediente într-un timp extrem de scurt și la niște costuri foarte reduse”, a declarat Boyer.

Dezvoltatorii nu au dorit să dezvăluie mecanismul din spatele aparatului, spunând doar că pentru procesul de fermentaţie aparatul foloseşte senzori electrici, tranzistori, încălzitori şi pompe, pentru a oferi un mediu controlat atât pentru primul cât şi pentru al doilea proces de fermentaţie. Un refractometru digital măsoară conţinutul de zahăr al lichidului în timpul procesului de fermentaţie, iar un difuzor de aer trece aerul filtrat printr-un canal ‘micro-oxigenat’. Un tranzistor ultrasonic de sub cameră poate accelera aroma şi dezvoltarea vinului.

 

Până în prezent, a fost realizat doar un prototip însă, în cazul în care produsul va obține suficiente fonduri, este de așteptat să se înceapă producerea sa în regim comercial. Pachetul va conține aparatul, concentrat de struguri, drojdie și alte pliculețe de ingrediente, și va costa 499 de dolari.

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!