Tunel construit cu dalta și ciocanul,unul dintre cel mai spectaculos din lume,

Recomandat by Ana Balan on Jun 10, 2016 Știați că 1262 Vizualizari

Tunelul Guoliang din munții Taihang, provincia chineză Henan, este desemnat ca fiind unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume. Are o lungime de 1.200 de metri și a fost construit cu… dalta și ciocanul. Nemulțumiți de faptul că localitatea lor este izolată în munți, 13 săteni și-au vândut animalele și casele pentru a putea cumpăra tot ce aveau nevoie pentru a putea duce la bun sfârșit construcția tunelului…

Construcția tunelului care leagă satul Guoliang de restul provinciei a început în anul 1972 și a durat cinci ani de zile. În tot acest timp, muncitorii au avut nevoie de 4.000 de ciocane, câteva mii de dălți și circa 12 tone de oțel. Din cauza dificultății săpăturilor și a uneltelor rudimentare, pe unele porțiuni din munte sătenii avansau cu doar 1 metru în 3 zile. Totuși, au reușit să finalizeze proiectul, iar la 1 mai 1977 tunelul a fost deschis traficului. Peretele acestuia este neuniform și presărat cu 30 de „ferestre” de diferite mărimi și forme pentru iluminare. Lățimea maximă este de 5 metri, tunelul fiind plasat pe unul dintre primele zece cele mai abrupte drumuri din lume .

În timp tunelul a devenit o atracție turistică deosebit de interesantă. Astăzi, mii de oameni din întreaga lume îl vizitează, fascinați de povestea construcției.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!