Stimularea creierului cu lumini și sunet: cheia programării mentale rapide

Recomandat by Ana Balan on Jun 10, 2016 Știați că 920 Vizualizari

Munca depusă ani de zile pentru a scoate la suprafață convingerile care ne sabotează și pentru a crea  programe subconștiente pozitive poate fi transformată într-o experiență foarte plăcută și benefică. Vorbim în continuare despre ședințele repetate cu cea mai complexă tehnologie de stimulare mentală prin lumini și sunet. Aceste dispozitive pentru antrenarea creierului induc o stare foarte profundă de relaxare, euforie și stări modificate de conștiință.

Transformarea trebuie să se producă întâi în interior

Când vine vorba despre schimbarea condițiilor dificile pe care le experimentăm, este necesar să înțelegem că transformările au întotdeauna loc din interior spre exterior. Atât cele pozitive, cât și cele negative. Mai exact, trebuie să știm că funcționăm conform unor programe mentale formate încă de la naștere, cele mai puternice fiind cele înrădăcinate în timpul copilăriei și adolescenței. Și multe dintre ele sunt negative. Ne împiedică să fim prosperi, să ne bucurăm de sănătate, să evoluăm profesional sau să fim fericiți.

Aceste programe subconștiente sunt cele care ne dictează modul în care gândim și înțelegem viața, comportamentele, alegerile, ceea ce simțim și experimentăm. Este de asemenea important să înțelegem că este valabil și invers: orice stimul repetat de suficiente ori creează un nou program mental care începe să ne direcționeze într-un anumit sens. Adică, un gând pe care ni-l spunem iar și iar sau un comportament pe care îl repetăm de mai multe ori impregnează subconștientul și îl setează în anumiți parametri.

Relaxarea deplină este condiția fundamentală a reprogramării mentale

Pe un fond tensionat, închis, rescrierea tiparelor mentale este imposibilă. Ceea ce perpetuăm este doar starea de stres și percepțiile negative asupra stimulilor înconjurători. Tocmai de aceea, orice psihoterapeut lucrează cu metode de relaxare a pacientului, și chiar cu hipnoza. Deschiderea și sentimentul de a fi în siguranță sunt secretele reprogramării mentale rapide.

Revoluția Creierului: stimularea prin lumini și sunet

Cercetările științifice moderne asupra efectelor luminii ritmice și ale sunetului ritmic au început în anul 1930, când savanții au descoperit că ritmurile electrice ale creierului tind să copieze ritmul stimulului reprezentat de lumina intermitentă, fenomen numit modelare sau mobilizare. Cercetările au cunoscut un avânt extraordinar la sfârșitul anilor ’40 când marele neurobiolog britanic W. Gray Walter a constatat cu ajutorul unui stroboscop electronic și al unui electroencefalograf, că luminile fluctuante ritmice sunt capabile să modifice rapid activitatea cerebrală, inducând stări profunde de relaxare și transă, senzații de euforie și imagini mentale pline de intensitate.

În anii 1980 cercetările științifice în domeniul stimulării cerebrale au cunoscut un nou vârf când s-au pus la punct primele dispozitive de stimulare cerebrală prin lumini și sunet. De atunci până în prezent, studiile specialiștilor nu contenesc să evidențieze noi și noi efecte benefice ale stimulării audio-vizuale asupra sănătății creierului și a îmbunătățirii performanțelor pe toate nivelurile posibile. Mulți cercetători o numesc pe drept Revoluția Creierului.

În 1988, Prof. Dr. Robert Cosgrove Jr., o somitate în domeniul farmaceuticii și bioingineriei medicale, observa că stimularea LS (cu lumini și sunet) este “indiscutabil foarte puternică în capacitatea sa de a induce stări de relaxare profundă.”

Imaginează-ți acum ce efect ar avea o sugestie pozitivă care să ruleze în același timp cu un program de stimulare mentală cu lumini și sunet. Deschiderea este maximă, iar sugestibilitatea creierului este sporită. Practic, ceea ce face tehnologia pentru modelarea undelor cerebrale este să pătrundă direct în subconștient și împreună cu afirmațiile pozitive (spuse de către tine însuți sau rulate automat din program) să graveze mult mai rapid noile programe mentale care te ajută să faci schimbarea dorită.

Acest efect este urmărit în orice terapie menită să producă transformări comportamentale. Tocmai de aceea, tehnologia pentru relaxare profundă cu lumini și sunet este din ce în ce mai căutată, apreciată și introdusă în practicile medicilor, terapeuților, psihoterapeuților și antrenorilor.

Tehnologia pentru stimulare prin lumini și sunet disponibilă și în România

La noi în țară, echipa de cercetare științifică AimGroup, pune la dispoziția celor interesați tehnologia Mind Synergy pentru stimulare cerebrală cu lumini și sunete modelate pe frecvențe din gama undelor Beta, Alfa, Teta și Delta. Programele incluse în memoria acestui dispozitiv acoperă o întreagă gamă de efecte și beneficii aduse de acest tip de stimulare cerebrală. Ceea ce face un astfel de aparat este să seteze mintea în starea potrivită producerii unui anumit rezultat, indiferent care este el. Mai multe informații concrete despre beneficiile tehnologiei Mind Synergy afli pe pagina producătorului:

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!