O cascadă care izvorăşte din cer la Versailles VIDEO

by Ana Balan on Jun 14, 2016 Știați că 1673 Vizualizari

Grădinile Palatului de la Versailles sunt cunoscute în întreaga lume și atrag anual milioane de vizitatori. Anul acesta, o nouă atracție va îndemna turiștii să meargă la vechiul palat regal aflat la marginea Parisului: o cascadă ce izvorăște aparent din cer. 

Opera artistului Olafur Eliasson, care a mai instalat astfel de cascade și în alte centre turistice de pe glob, se va afla la Versailles până la finalul lunii octombrie  pe domeniul celebrului obiectiv istoric şi turistic.. Alte două fântâni inedite completează inovația lui Eliasson, aducând astfel o notă modernă capodoperei create în secolul al XVII-lea de maestrul grădinar André Le Nôtre. Acesta este vestit pentru realizarea unor proiecte impresionate, cum este şi construirea parcului de la Palatul Versailles.

 

Artistul a creat trei fântâni inedite, cea mai spectaculoasă fiind o cascadă uriaşă care pare că izvorăşte din cer, iar apa curge ca o perdea în Marele Canal din parcul palatului. 

Fântânile realizate de artistul de 49 de ani vor putea fi admirate în Grădinile de la Versailles până pe 30 octombrie, alături de alte opere de artă contemporană menite să surprindă şi să încânte vizitatorii, în dorinţa de a arăta că „Palatul Versailles nu rămâne îngheţat în trecut”, după cum a declarat într-o conferinţă de presă preşedinta domeniului Versailles, Catherine Pegard. 

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!