Ce S-Ar Intampla Daca Pamantul Nu S-Ar Mai Invarti. VIDEO

by Ana Balan on Jun 25, 2016 Știați că 1466 Vizualizari

Nu ne gandim aproape niciodata la acest lucru, insa Pamantul pe care noi locuim se roteste cu aproximativ 1670 km/ora.

Dar ce s-ar intampla daca aceasta rotatie s-ar opri brusc? Despre acest lucru ne vorbeste Michael Stevens, cunoscut ca Vsauce pe youtube, in filmuletul facut de el.

Omul de stiinta, a subliniat impactul devastator pe care l-ar avea oprirea pamantului din rotatie si efectele pe care le-ar avea acest lucru asupra vietii pe care o stim noi.

Dar iata ce se s-ar intampla:

Efectele ar fi devastatoare, iar oamenii ar avea parte de o moarte cumplita.

Dupa ce planeta nu s-ar mai roti, orice obiect care nu s-ar afla la poli ar continua sa se miste cu viteza initiala de 1.670 km/h, deci oamenii ar zbura practic prin aer, asemeni unor gloante supersonice.,

Cei care, prin absurd, ar supravietui acestui fenomen, binenteles daca el s-ar intampla, ar avea de indurat vanturi foarte puternice, care vor distruge totul in calea lor, asemeni bombelor atomice.

 

In plus, planeta nu va mai avea un camp magnetic, prin urmare va fi scaldata in radiatiile solare ucigatoare, iar viata nu va mai fi posibila.

 

Campul magnetic al pamantului

Si forma planetei se va schimba, devenind o sfera perfecta, pentru ca viteza de rotatie care o facea mai bombata la ecuator nu mai exista.

Pe o sfera perfecta, oceanele isi vor schimba locul, se vor redistribui si astfel vor inunda multe zone de uscat.

Pe Pamant nu va mai exista zi si noapte, jumatate din planeta va avea timp de 6 luni lumina de la Soare, iar in cealalta jumatate va fi timp de 6 luni noapte.

Desi scenariul prezentat de Stevens este apocaliptic, specialistii de la NASA ne asigura ca asa ceva nu se va intampla in urmatoarele miliarde de ani.

Iata mai jos videoclipul realizat de omul de stiinta Michael Stevens

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!