Mucuri de țigară care se transformă în copaci

by Ana Balan on Jul 3, 2016 Știați că 1159 Vizualizari

Compania indiană Prasadam Industries a inventat un nou tip de hârtie folosită pentru filtrele de țigară! Este vorba de o hârtie impregnată cu semințe, care pot înverzi oriunde, după ce mucul de țigară este aruncat!  O idee inedită, prin care resturile de țigară nu mai sunt gunoaie, ci viitori copaci!

Fabricată din pastă biodegradabila, fără a folosi substanțe chimice sau agenți de legare, această hârtie hrănește în același timp sămânța, protejând-o de căldură și de nicotină, dându-i posibilitatea să germineze fără probleme.

Pasta biodegradabilă este realizată din amestec de materiale naturale, care includ in, cânepă, bumbac și amidon. 

Perioada medie de timp pentru degradarea mucurilor de țigară biodegradabile, în funcție de factorii de mediu, este de aproximativ 2 până la 6 săptămâni, pentru a se degrada complet. Un muc de țigară tipic, are nevoie de aproximativ 12 ani sau mai mult pentru a se degrada total.

 

 


Este important să se știe că aproximativ 4,5 miliarde de țigări sunt aruncate în stradă, în fiecarean, în întreaga lume. O țigară are o toxicitate suficientă pentru a polua până la 500 de litri de apă. În aceste condiții este nevoie de doar 12 ani pentru a polua complet natura.

 


O altă piatră de hotar în ceea ce privește reciclarea aestor resturi de țigară a fost pusă de oamenii de știință de la Seoul National University din Coreea de Sud. Aceștia au găsit o modalitate de a converti mucurile de țigară folosite într-un material capabil de stocare a energiei. Această tehnologie se folosește de faptul că fibrele de celuloză din care sunt făcute aceste țigări pot fi transformate într-un material pe bază de carbon printr-un proces cunoscut sub numele de piroliză

.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!