Cel mai mare telescop din lume, care va dedecta viața extraterestră a fost inaugurat în China

by Ana Balan on Jul 5, 2016 Știați că 1103 Vizualizari

China a aşezat ultima piesă pe ceea ce va fi cel mai mare telescop radio din lume. Acesta va fi utilizat pentru explorarea spaţiului, dar şi pentru vânătoare de extratereştri.

Orificiul sferic al telescopului are o lungime de 500 de metri, lungimea a 30 de terenuri de fotbal. Acesta a fost amplasat pe un munte dintr-un sat sărac din sud-vestul provinciei Guizhou. Cercetătorii vor începe să testeze telescopul. Zheng Xiaonian, directorul Observatorului Naţional de Astronomie, cel care a construit telescopul a declarat: „Proiectul are potenţialul de descoperire a obiectelor stranii, pentru a putea înţelege mult mai bine originile universului şi pentru îmbunătăţirea vânătorii de extratereştri la nivel global”.

Telescopul în valoare de 1-2 miliarde de yeni (180 de milioane de dolari) va fi lider global pentru următoarele două decade. Construirea telescopului a durat cinci ani şi va fi pus în funcţiune în luna septembrie.

Dezvoltarea programelor spaţiale este o prioritate pentru Beijing, preşedintele Xi Jinping a afirmat că doreşte să dezvolte ţara, ca fiind o putere spaţială.

Ambiţiile Chinei includ transportarea unui om pe lună, până în 2036, şi construirea unei baze spaţiale, proiect care deja a început. China a insistat că scopul programului este unul paşnic.

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!