Japonezii au creat apa care ne… adoarme.

by Ana Balan on Jul 11, 2016 Știați că 855 Vizualizari

Epuizaţi și fără prea mult timp liber, milioane de salariaţi japonezi suferă de boala secolului al XXI-lea, stresul. Aceasta este o adevărată problemă de sănătate în arhipelag iar autoritățile încearcă, pe cât posibil, să o combată. Însă dincolo de programele guvernamentale de reducere a stresului în rândul clasei muncitoare, o binecunoscută companie de răcoritoare a lansat în Tokyo o noua băutură despre care se spune că îi ajută pe oameni să aibă un somn mai liniștit și mai relaxant.

Numită „Glacéau Sleep Water”, băutura este destinată celor care suferă de insomnii sau tulburări ale somnului cauzate de viața tot mai agitată.

 

 

Apa care îi ajută pe japonezi să doarmă mai bine este îmbogățită cu un ingredient special numit L-teanina, un aminoacid despre care se crede că este capabil să reducă anxietatea și stresul, notează cei de la odditycentral.com. Aminoacidul se regăsește în mod natural în ceaiul verde, însă nu conține cafeină, care ne poate duce de multe ori la stări de nervozitatea și agitație.

Compania producătoare susține că Sleep Water ar trebui băută seara, înainte de culcare sau chiar în timpul nopții. Din moment ce produsul este relativ nou, nu se știe dacă într-adevăr funcționează sau nu. Totuși campania de promovare a acesteia este extrem de… japoneză și merită privită, fie doar și din punct de vedere cultural.

 

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante