S-a descoperirt anticorpul care poate învinge CANCERUL!

by Ana Balan on Jul 12, 2016 Știați că 1070 Vizualizari

Cercetătorii de la Universitatea Duke din Statele Unite ale Americii au creat un medicament care distruge celulele canceroase folosind un anticorp al persoanelor rezistente la cancer.

Specialiștii din domeniu au încercat să arate diferența dintre un cancer care ucide rapid pacienții și unul care nu este fatal. Aparent nu cancerul este slab, ci sistemul imunitar poate suporta mai bine prezența tumorii.

Anticorpul atacă doar celulele canceroase, nu și celelalte celule și nu are efecte secundare conform coordonatorului cercetării, Edward Patz: „Această descoperire poate reprezenta o nouă abordare în tratarea cancerului, deoarece anticorpul ucide selectiv celulele tumorale, astfel că nu are efecte secundare semnificative”. Acesta a adăugat că: “Noi credem că putem schimba ‘răspunsul’ sistemului imunitar ca mai apoi să-l lăsăm să ucidă tumora”.

Acesta a efectuat studii asupra persoanelor care au descoperit în mod accidental că au cancer. Patz explică faptul că dacă acești oameni nu ar fi descoperit faptul că au cancer ar fi murit cu cancer, nu de la acesta. Cercetătorii au căutat dovezi care să demonstreze că sistemele imunitare ale oamenilor reacționează diferit, astfel găsind un anticorp. Acesta a fost testat atât pe șoareci, cât și pe celule umane canceroase. În ambele cazuri anticorpul a reușit să distrugă celulele canceroase.

„Am arătat că acest anticorp ucide celulele canceroase. Poate nu pe toate, dar cu siguranţă are un efect asupra acestor celule tumorale”, a mai spus Edward Patz

Cercetătorii sunt în acest moment pregătiţi să facă studii clinice cu acest anticorp al persoanelor rezistente la cancer.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!