Plantele care te ajută să ai un somn linistit și purifică aerul!

by Ana Balan on Aug 4, 2016 Știați că 1214 Vizualizari

Aveti insomnii si nu va odihniti suficient? Healthyfoodhouse.com va prezinta 5 plante de interior care ofera o cantitate mare de oxigen si va ajuta sa aveti un somn linistit.

Daca aveti probleme in timpul somnului, ar trebui sa stiti ca nu sunteti singurul si ca somnul insuficient este o problema de sanatate des intalnita. Pentru a evita produsele farmaceutice, numerosi oameni au incercat tot felul de remedii naturale, ceai de banana, si-au schimbat saltelele, au practicat tehnici de relaxare si meditatie.

Se pare ca va puteti imbunatati calitatea somnului  aducand putina natura in casa. Cantitatea oxigenului  in timpul noptii determina atat calitatea  somnului cat si starea generala de sanatate.

Numeroase boli si afectiuni sunt cauzate de mucegai si alti contaminanti din aer. In afara purificarii aerului, plantele ajuta, de asemenea, in tratarea numeroaselor  simptome derajante.

Plantele pot oferi numeroase beneficii pentru sanatate, cum ar fi:

Calitatea buna a aerului

Prospetime

Reducerea stresului

Reducerea anxietatii

Imbunatatirea somnului

Imbunatatirea starii de spirit

Prevenirea racelii si a bolii

Imbunatatirea functiei creierului

Efectele calmante ale plantelor si proprietatea lor de improspatare a aerului au fost studiate recent de NASA. In urma studiului au fost descoperite cele mai eficiente 5 plante pentru imbunatatirea somnului:

Sanseviera ( Limba soacrei)

Este una dintre cele mai populare plante decorative. Aceasta purifica aerul si ii imbunatateste calitatea prin filtrarea oxigenului. Studiile au aratat ca prezenta sansevierei in camera poate trata problemele respiratorii, durerile de cap, poate imbunatati nivelurile de productivitate si preveni iritatiile ochilor.

Iasomia

Mirosul iasomiei imbunatateste somnul si  productivitatea. De asemenea, poate reduce stresul si anxietatea doar mirosind-o.

Aloe Vera

Este o planta de interior, extrem de benefica si usor de crescut. Ea emite oxigen in timpul noptii, care imbunatateste calitatea somnului si trateaza insomnia. Aloe Vera este cunoscuta si sub numele de „planta nemuririi”, fiind usor de inmultit.

Iedera englezeasca

Aceasta planta este, de asemenea, usor de crescut, fiind recunoscuta de catre NASA drept cea mai buna sursa de  purificare a aerului. Iedera este foarte utila pentru problemele respiratorii si astm. Studiile au aratat ca aceasta reduce cantitatea de mucegai din aer cu pana la 94%.

Lavanda

In toate formele sale, lavanda este extrem de benefica deoarece imbunatateste calitatea somnului, trateaza anxietatea, reduce stresul, plansul copiilor si ritmul cardiac.

Potrivit healthylifebase.com, daca aveti un aer proaspat in camera, veti dormi mai bine si veti fi mult mai productiv in timpul zilei.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!