S-a descoperit că misterul se adânceşte în cazul „megastructurii extraterestre” din spaţiu!

by Ana Balan on Aug 14, 2016 Știință 1513 Vizualizari

De anul trecut, de când au detectat o prezenţă inexplicabilă în spaţiul cosmic, la mare depărtare de noi, cercetătorii de la NASA au făcut numeroase studii, pentru a explica fenomenul.

Din păcate, noile informaţii obţinute n-au făcut decât să adâncească şi mai mult misterul.

Povestea „megastructurii extraterestre” a început anul trecut, când astronomii au observat o stea aflată la mare distanţă, care avea fluctuaţii uriaşe de luminozitate, imposibil de explicat printr-un fenomen natural.

Astfel a luat naştere o teorie demnă de filmele SF, potrivit căreia o civilizaţie foarte avansată ar fi construit în spaţiu, în jurul acestei stele, o structură uriaşă, care îi blochează uneori lumina.

Astronomii au căutat să afle cât mai multe informaţii, iar telescopul spaţial Kepler a cercetat timp de 1.600 de zile această stea misterioasă.

Noile date i-au derutat şi mai mult pe experţii de la Caltech, care cer acum sprijinul întregii comunităţi ştiinţifice, pentru a putea găsi împreună o explicaţie la fenomenul care nu ar trebui să existe.

Steaua care îşi schimbă anormal luminozitatea se numeşte KIC 8462852 sau Steaua lui Tabby.

Deşi nu acceptă varianta unei sfere Dyson construită de o civilizaţie extraterestră în jurul stelei, pentru a-i capta energia, savanţii de la NASA recunosc că nu au deocamdată un răspuns.

Probabil este vorba de o combinaţie foarte rară de fenomene naturale ciudate, care au dus la această fluctuaţie a luminii emise de stea.

Steaua lui Tabby va fi monitorizată timp de un an de Observatorul Las Cumbres, iar dacă va fi observată din nou o schimbare neaşteptată, steaua va începe să fie studiată în acelaşi timp şi de alte telescoape, din diferite locuri de pe planetă, pentru a se strânge astfel cât mai multe informaţii.

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!