Cum va arăta lumea peste 100 de ani: Oraşe subacvatice, mâncare scoasă la imprimanta 3D şi holograme

by Ana Balan on Feb 16, 2016 Știință 2089 Vizualizari

În doar 100 de ani vom avea parte de oraşe subacvatice, dar şi de case realizate cu ajutorul imprimantei 3D, precum şi de alimente ce pot fi „descărcate” de pe Internet.

Acestea sunt doar câteva dintre previziunile incluse în raportul SmartThings Future Living Report, comandat de firma SmartThings, deţinută de sud-coreenii de la Samsung, informează The Independent.

Documentul a fost realizat de un grup de academicieni, printre care se numără arhitecţi, specialişti în urbanism, dar şi lectori ai Universităţii din Westminster.

Ei susţin că în următorul secol vor fi create aşa-numitele „oraşe-bulă”, care le vor permite oamenilor să trăiască în adâncurile mărilor şi oceanelor. De asemenea, raportul mai arată că dronele vor fi folosite cu regularitate pentru deplasare.

„Traiul de-acum nu se compară cu cel din urmă cu o sută de ani. Internetul a revoluţionat modul în care comunicăm, învăţăm şi cum ne controlăm vieţile. Mai mult, acum 10 ani, tehnologii precum dispozitivele inteligente păreau ceva de neconceput. Cu toate acestea, iată că acum putem face aproape orice cu ajutorul telefonului.

În următorul secol vom avea parte de alte schimbări sistemice în modul în care trăim şi interacţionăm cu tot ceea ce ne înconjoară”, a explicat Maggie Aderin-Pocock, unul dintre specialiştii care au participat la realizarea raportului.

De asemenea, dacă previziunile din SmartThings Future Living Report se vor adeveri, nu doar că vom avea case printate 3D, ci şi mâncarea o vom realiza prin aceeaşi metodă.

Mai exact, vom descărca de pe Internet reţeta, iar imprimanta tridimensionala va face treaba în locul nostru.

În ceea ce priveşte locul de muncă, se pare că vom mai fi nevoiţi să ne deplasăm personal pentru a ne întâlni cu cineva, având în vedere că hologramele se vor descurca de minune în această zonă.

Specialiştii au mai inclus în raport şi faptul ca în următorul secol va avea loc colonizarea planetei Marte şi a Lunii, astfel că vom putea călători acolo cu rachetele ca şi când am merge cu autobuzul în prezent.

Locuinţele vor deveni inteligente, iar pereţii din ecrane LCD se vor schimba în funcţie de starea locatarului, aşa că nu va mai fi nevoie să redecorăm.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante