Cum s-a schimbat viaţa unui medic după ce s-a aflat la graniţa dintre viaţă şi moarte

by Ana Balan on Aug 25, 2016 Știință 885 Vizualizari

Un medic cu 33 de ani de experienţă şi formare în domeniul ştiinţei şi medicinei povesteşte într-o carte lucrurile incredibile pe care le-a trăit în timp ce se afla în moarte clinică, în timpul unei intervenţii chirurgicale. Acestea crede că a fost în „viaţa de apoi”, descriind detaliile în volumul „Trezirea după moarte”.

Un doctor pretinde că sufletul său a părăsit corpul în timp ce se afla pe masa de operaţie. Dr. Rajiv Parti a fost dus de urgenţă la spital în Ajunul Crăciunului în 2010, după ce a suferit complicaţii în urma unui cancer pancreatic. Medicii i-au implantat un cateter, deoarece el şi-a pierdut controlul asupra funcţiilor corporale, dar în câteva ore a dezvoltat o infecţie gravă, trupul i s-a umflat, iar temperatura corpului său a urcat până la 40,5 grade C, scrie dailymail.co.uk.

După ce a fost sedat peste noapte cu morfină, el a fost dus în sala de operaţii. A fost momentul în care a asistat la ceea ce el crede că a fost „viaţa de apoi”. Potrivit relatărilor sale, anestezia generală care i-a fost făcută, nu a acţionat pentru a-i reduce durerea. După o intervenţie chirurgicală de cincisprezece minute, i-a fost introdus un cateter, bărbatul simţind un val de durere mistuitoare. În acel moment el îşi aduce aminteşte că plutea deasupra imaginii sale. Astfel şi-a putut vedea propriul corp, auzind chiar şi ce vorbeau chirurgii, care au spus un banc la un moment dat.

În acelaşi timp, el şi-a putut vedea mama care se afla în casa din India, împreună cu sora lui, care purta blugi si un top albastru. Din acest moment, medicul îşi aduce aminte că a fost catapultat într-un „tărâm infernal” cu nori negri, fulgere, un foc sălbatic, şi creaturi cu coarne. Aici, toată lumea faţă de care a fost vreodată nepoliticos a apărut în faţa lui, inclusiv o pacientă.

Uimitor este că mama medicului a spus că scena despre care acesta a povestit, chiar a avut loc, confirmând inclusiv hainele pe care sora bărbatului le purta în timp ce acesta era în sala de operaţii. De asemenea, chirurgii au confirmat faptul că au spus un banc în timp ce doctorul Rajiv se afla pe masa de operaţie.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!