China începe „vânătoarea” de extratereștri; Iată cum arată cel mai mare radiotelescop din lume

Sponsorizat by Balan Denis on Sep 26, 2016 Știință 1170 Vizualizari

Cel mai mare radiotelescop din lume, aflat în China, este operațional începând de duminică. Este un pas important pentru Beijing, care dorește să devină o forță în domeniul cercetării și științei, unde SUA și Europa sunt deocamdată lideri incontestabili.

Cel mai mare radiotelescop din lume, a cărui construcție a fost finalizată în luna iulie, se află într-o zonă rurală a provinciei Guizhou. Five-hundred-meter Aperture Spherical Telescope – FAST are un diametru de 500 de metri și o suprafață totală egală cu cea a 30 de terenuri de fotbal.

fast_ready6_81752000

Mărimea farfuriei este esențială pentru scopurile instrumentului, care încearcă să recepționeze semnale din cele mai îndepărtate galaxii, cu scopul de a cerceta originea universului și, inclusiv, de a găsi viață extraterestră.fast_ready8_10923200

Cel mai mare radiotelescop de până acum, aflat în Puerto Rico, avea o farfurie cu un diametru de doar 300 de metri.

 
Construcția instrumentului gigant din China a început în 2011 și a decurs cu repeziciune. În 2015, lucrătorii instalau deja cele 4.450 de panouri care constituie farfuria.

construction-of-fast_38547300

Oamenii de știință din China au avertizat că rezultatele radiotelescopului mai au de așteptat, în condițiile în care calibrarea instrumentului va dura cel mai probabil în jur de trei ani.

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante