NASA: Pământul va fi 15 zile ÎN BEZNĂ, în noiembrie. MOTIVUL ESTE UIMITOR

by Ana Balan on Oct 26, 2016 Știință 1325 Vizualizari

Specialiștii NASA susțin că Pământul va fi în întuneric total, în perioada 15 - 29 noiembrie 2016. Un astfel de eveniment s-a mai produs în urmă cu un milion de ani, notează Descoperă, citat de unica.ro.

Potrivit raportului NASA, începând cu 15 noiembrie, ora 3:00 a.m, până pe 30 noiembrie, ora 16: 15 p.m, Pământul se va cufunda în întuneric din cauza unui eveniment astronomic între Venus și Jupiter.

Mai exact, Venus va trece prin sud-vestul planetei Jupiter și va străluci de zece ori mai mult decât aceasta. Lumina venusiană va încălzi substanța gazoasă din care este format Jupiter, cauzând o reacție masivă.

Această reacție va aduce la eliminarea unei cantități mari de hidrogen în spațiul cosmic, care va intra în contact cu Soarele pe data de 15 noiembrie, ora 2:50 a.m.

Hidrogenul va cauza o explozie masivă la suprafața Soarelui, care va duce la creșterea instantanee a temeraturii acestuia, cu 9.000 de grade Kelvin.

Exploziile care se vor produce pe suprafața Soarelui îi vor da o culoare bleu-gri. 

Soarelui îi vor trebui două săptămâni să capete culoarea galbenă, cu care suntem obișnuiți.

Conform raportului în cauză, temperatura de pe suprafața Pământului va crește cu 8 grade Celsius și nu vor fi fenomene majore.

Oficialul NASA, Charles Bolden, a prezentat la Casa Albă un document de1.000 de pagini în care explică acest fenomen.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante