Cercetătorii surprind un turn spiralat colosal aflat pe suprafața Lunii

by Ana Balan on Dec 14, 2016 Știință 934 Vizualizari

Pe Pământ există numeroase mistere ce aşteaptă să fie dezvăluite sau explicate. Toate aceste enigme adaugă piese importante la puzzel-ul istoriei antice a umanității, chiar și atunci când știința modernă nu reușește să le explice în totalitate.

Un simplu mister poate schimba uneori perspectiva despre anumite detalii legate de el, chiar și atunci când nu s-au găsit răspunsuri convingătoare.

Este posibil ca uneori, descoperirile inexplicabile să ofere mai mult răspunsuri decât întrebări. Să luăm ca exemplu cea mai mare sculptură făcută în piatră de către mâinile omului – Monolitul de la Baalbek în Liban, ce cântărește peste 1,650 de tone și este făcută dintr-un singur bloc de piatră.

În timp ce oamenii de știință încă încearcă să-și dea seama cum s-a reușit asta în trecut, având în vedere volumul de cunoștințe și de ustensile din acea perioadă, alții văd asta ca pe un semn clar al anticilor și al civilizațiilor dezvoltate, sau chiar ca dovada unei platforme unde asa-numitii extraterestrii antici aterizau cu dispozitivele lor zburatoare.

Așadar, în loc de a aștepta o viață pentru un răspuns oficial, care mai devreme sau mai târziu va fi înlocuit de o altă explicație, oamenilor le place să speculeze și sa filtreze informația disponibilă folosindu-se de propriul discernamant.

Un alt exemplu recent de mister nerezolvat care poate scoate la iveală indicii importante despre istoria antică și despre activitatea extraterestră din sistemul nostru solar, vine de la satelitul natural al Pămantului, Luna.

Cu ajutorul Google Moon, MexicoGeek a descoperit întâmplător o structură bizară ce se ridică din suprafața lunara. Acest turn colosal este localizat intre craterul Rupes Liebi și craterul Rimae Marsenius și se estimează că se înaltă la 4,8 km de la nivelul solului.

Pare că vine din centrul unui crater, dar analizat din apropiere expune o perspectivă mai aparte – o bază masivă, perfect rotundă, de unde spirala începe să urce. Apropiind cadrul, puncte mici și luminoase pot fi observate și sunt similare cu cele pe care astronauții le văd din Statia Spatială Internațiională în momentul în care se uită la un oraș de pe Pământ, în timpul nopții.

Ar putea această descoperire surprinzătoare să reprezinte o bază lunară artificială construită de ființe inteligente, altele în afară de oameni ? Ei bine, potrivit unor specialiști în OZN-uri, este posibil ca structura să aibă o natură arficicială din moment ce aduce foare mult cu perimetrul unui oraș vazut noaptea din spațiu.

Mai există o asemănare dintre acestea și misterioasele lumini surprinse pe planeta pitică Ceres ( emanând tot dintr-un crater). Este aceasta o simplă coincidență, sau este mai mult decât putem percepe prin mijloacele științifice actuale?

Potrivit altor teorii, acest turn lunar poate să fie miticul Turn din Babel, descris în Vechiul Testament. Potrivit acestuia, Babel era un așezământ unde întreaga omenire era unită, toți oamenii vorbind o singură limbă. Migrând dinspre est, au au ajuns în acest loc unde au căzut de acord să construiască un oraş şi un turn. Văzând asta, Dumnezeu le-a încurcat limbie şi i-a imprăştiat pe tot pământul.

Renumitul cercetător în OZN-uri Scott C. Waring susţine ipoteza Turnului din Babel, împreună cu o posibilitate ca turnul spirală  de pe Luna să fie proiectat de către extratereştrii sau un grup antic de oameni care au migrat pe alte planete în trectul îndepărtat, când Pământul a fost atins de un cataclism iminent. Tot el a descoperit că în 1967, Satelitul Lunar 3 de la NASA a fotografiat nişte imagini curioase ce probabil reprezintă acelaşi turn.

Este această structură de natura artifcială? Dacă da, ar putea fi legendarul Turn din Babel, o bază secretă sau un oraş situat pe Lună? Ori este mai degrabă un far care strânge informaţii despre oameni?

În orice caz, putem doar specula, însa din moment ce coordonatele sunt deschise oricui şi confirmate, oricine este interesat poate să vadă anomalia lunară şi să discute despre acest subiect: 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante