Știința dezbate cum visele pot fi portițe către realităti paralele

by Ana Balan on Dec 15, 2016 Știință 811 Vizualizari

Deși nu a fost dovedită înca, teoria multiversului rămâne o teorie matematic posibilă potrivit căreia există numeroase universuri unde noi co-existăm în lumi parelele ca și proiecții ale existenței noastre.

Chiar dacă te afli în această realitate sau în oricare lume parelelă, iei decizii care se reflectă în visele tale, ceea ce ne face să ne punem o veche întrebare: care este însemnătatea viselor? Si de ce visează oamenii întamplari din viitor? Sunt acestea o cale către un univers paralel sau o realitate alternativă?

În cultura antică a Greciei și a Romei, visele erau considerate mesaje de la divinitate. Chinezii priveau visele ca pe o poartă către lumea morților, iar triburile Native Americane, împreună cu Mezoamericanii nu aveau niciun dubiu cum că visele vin dintr-o lume pe care o vizitează în timp ce corpurile se odihnesc.

Egiptenii antici îi tratau cu foarte mult respect pe aceștia care puteau reproduce visele, deoarece îi considerau aleși să poarte puteri speciale.

În ziua de azi vedem visele ca pe o proiecție a evenimentelor din trecut sau ca pe o stare emoțională ce a avut un impact mare pentru subconștientul nostru. Nu ar fi surprinzător ca visele noastre să facă legatura către o altă viața, unde trăim ce ne dorim în realitatea actuală.

Uneori avem vise viu colorate și alteori putem distinge sunete (de obicei sunete familiare). Misticii au avut o explicație pentru această lume din exterior, aflată departe de plaiurile existenței noastre, unde spirite și fantome bântuie pentru eternitate.

Mulțumită tehnologiei avansate, în prezent oamenii de știință sunt capabili să adune imagini scanate ale creierului în timpul somnului, pentru a dezvălui știința din spatele magicului vis.

Observati in partea stanga cum activitatea neuronala este mult mai intensa in timp ce visam, sau cel putin mult mai conectata

Similar metafizicii, teoria universurilor paralele nu poate să fie testată, cel puțin nu înca, în ciuda vastelor concepte ce înconjoară afirmații mult mai abstracte: forma sferică a Pământului, câmpurile electromagnetice invizibile, superstițiile cuantice, găuruile negre și spațiul curbat. Acum teoria multiversului a fost trecută pe această listă.

Problema fundamentală a cosmologiei este că legile fizicii pe care noi le cunoaștem nu mai funcționează în momentul Big Bang-ului. Unii oameni spun că nu e nimic rău în asta. Ce e greșit dacă se dărâmă legile fizicii? Ei bine, pentru un fizician asta este un dezastru. S-au dedicat multe vieți pentru teza conform căreia Universul se supune legilor cunoscute, legi care pot fi scrise în limba matematicii, și aici avem partea principală a Universului în sine, o bucată ce lipsește și se află în spatele legilor fizicii.

Dr. Michio Kaku

Oamenii trăiesc adesea un vis despre un loc pe care nu l-au vizitat, sau despre care nu au auzit niciodată. Poate că astfel de vise sunt trăiri pe care le-am experimentat într-un univers paralel.

Avem vise cu evenimente care vor avea parte în viitor, uneori fără să ne amintim ceva din ele. Astfel de vise ar putea să fie imagini dintr-o lume în care traiești altă viață.

Cine știe, poate că majoritatea viselor mai speciale sunt o fereastră către un univers paralel. Bineînțeles că asta este pură speculație, însă fără speculații și curiozitate științifică nu vom putea niciodată să învățăm mai multe despre efectele Universului și a realității noastre cu acesta.

Cosmologistul Max Tegmark, odată a spus:

Când ne punem întrebari profunde despre natura realității, nu ar trebui să ne așteptam la un răspuns care sună ciudat? Evoluția ne-a înzestrat cu intuiție pentru fizica de fiecare zi ce avea o insemnatate pentru strămoștii noștrii îndepartați, așa că ori de câte ori ne avântăm în spatele lumii de zi cu zi, ar trebui să ne așteptam la  ceva bizar.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante