Teoria relativității ar putea explica misterele legate de Moș Crăciun

by Ana Balan on Dec 22, 2016 Știință 729 Vizualizari

Potrivit Știri din lume, modul în care Moș Crăciun reușește să intre pe horn fără a fi văzut sau auzit, în condițiile în care parcurge tot Globul într-o noapte, ar putea fi explicat prin Teoria Relativității.

Nu foarte mulți oameni l-au asociat pe Moș Crăciun cu noțiunile de fizică, însă un cercetător crede că teoria relativității poate explica anumite lucruri în legătură cu personajul respectiv.

Unele persoane sunt de părere că minciunile în legătură cu cine aduce, de fapt, cadourile copiilor pot avea efecte negative asupra psihicului lor. De cealaltă parte, unii dintre cercetători îmbrățișează mitul și îl văd ca pe o oportunitate de a învăța. Nu este prima oară când omenirea încearcă să folosească știința pentru a înțelege mai bine unele aspecte cu privire la Moș Crăciun.

Dr. Katy Sheen,din cadrul Universității Exeter, a declarat pe parcursul acestei că multe dintre componentele mitului au sens, în cazul în care este luată în considerare Teoria Relativității. La începutul lunii decembrie, Sheen și-a prezentat descoperirile la un eveniment pentru copii. “Să vizitezi 700 de milioane de copii în 31 de ore, ar însemna să călătorească cu 10 milioane de kilometri pe oră, dacă vrea să ofere cadouri la toți copiii”, a spus aceasta într-o declarație.

În acest stadiu, efectele relativității speciale ar începe să fie resimțite, iar una dintre primele consecințe ar fi contractarea renilor și a călăreților în direcția de mers. În condițiile în care hornurile nu mai reprezintă probleme standard ale unei case, Katy Sheen a sugerat că o astfel de contractare ar fi de ajutor în timpul coborârii.

Vitezele relativiste ar avea și un efect extrem de interesant: echipa lui Moș Crăciun ar părea mai albastră când s-ar apropia și mai roșie, atunci când s-ar îndepărta. Confuzia culorilor ar putea fi explicația pentru care aceștia nu au fost văzuți. Cât despre modul în care Moș Crăciun reușește să atingă asemenea viteze, Sheen a dat de înțeles că nu poate oferi încă o explicație adecvată.

Anul trecut, un efort similar a explicat fenomenul nasului roșu a lui Rudolph și că acesta are mai mult sens dacă  îl punem în lumina a ceea ce am descoperit recent: viziuena renilor se adaptează în funcție de schimbările sezoniere.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante