(VIDEO) A fost lansată maşina zburătoare.Cum arată şi ce poate vehiculul de 14 milioane de dolari

by Ana Balan on Jan 5, 2017 Știință 624 Vizualizari

Visul unei maşini zburătoare personale este pe cale să fie transformat în realitate de cercetătorii din Israel. După 15 ani de cercetare, aceştia trag speranţă că în 2020 să pună în vânzare aerovehiculul Cormorant.

Drona cântăreşte 150 kg şi ar trebui să poarte o încărcătură de pasageri cu o greutate de 500 kg, susţin israelienii de la Developers Urban Aeronautics, citaţi de Reuters.

Desigur, în momentul lansării, preţul ar putea fi prohibitiv pentru majoritatea oamenilor, estimările care vizează prototipul supus testelor făcând referire la o sumă de 14 milioane dolari.

Cormorant a efectuat primul zbor test în noiembrie 2016 şi s-a dovedit că poate survola zonele urbane în condiţii mai bune decât un elicopter, folosindu-se doar de propulsoarele interne.

Viteza atinsă de drona israeliană este pentru moment de 185 km/h, iar directorul companiei, Rafi Yoeli, crede că forţele de securitate şi cele de apărare civilă s-ar putea dovedi extrem de interesate de aplicaţiile aparatului conceput de el.

„Să ne imaginăm un oraş afectat de un atac cu o bomba-murdară, iar acest vehicul poate interveni fără personal uman la bord pentru a acorda asistenţă şi a evacua populaţia din diverse zone afectate de explozie. La fel poate interveni pentru a decontamina zona de impact”, a explicat acesta.

Până a primi numele de Cormorant, drona a fost poreclită de echipa de cercetători israelieni „Măgarul Aerului”, pentru capacitatea sa de a transporta grupuri mici de persoane.

În ciuda ironiei, aparatul are la bord 39 de invenţii patentate de Developers Urban Aeronautics, fapt ce îi face pe israelieni să se vadă cu câţiva paşi buni în faţa concurentei de acum.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante