Cum s-a format Luna? O nouă teorie dă peste cap tot ce se știa până acum

by Ana Balan on Jan 13, 2017 Știință 681 Vizualizari

Potrivit unei noi teorii, avansată de cercetătorii în geofizică din Israel, citată de publicaţia „The Guardian”, Luna nu s-ar fi format ca urmare a unui singur impact gigantic cu un singur obiect cosmic, ci ar fi luat naștere în urma coliziunii dintre mai multe corpuri cereşti, scrie realitatea.net.

Astfel, oamenii de ştiinţă din Israel susțin că Luna ar fi luat naștere în urma mai multor ciocniri planetare. Satelitul natural al Pământului, Luna, ar putea să nu fi luat naștere ca urmare a fuzionării, pe parcursul a milioane de ani, a mai multor fragmente rezultate în urma unui impact catastrofal suferit de planeta noastră, ci după mai multe astfel de evenimente provocate de unele obiecte cerești, care au avut dimensiuni diferite, scrie Rador.

Potrivit unor informații oferite de cercetătorii în geofizică din Israel, Luna s-ar fi format în urma ciocnirii planetei Terra cu alte 20 de corpuri cerești, cele mai mari dintre acestea fiind de dimensiunea Planetei Marte.

După cum presupun cercetătorii din Israel, fragmente ale acestor corpuri cerești au fuzionat şi s-au integrat de-a lungul a aproximativ 100 milioane de ani şi au format satelitul natural al Pământului, Luna.

La această concluzie s-a ajuns, după ce oamenii de știință au realizat aproape o mie de simulări computerizate și au estimat că aproximativ 20 de coliziuni au stat la baza nașterii Lunii, relatază publicaţia „The Guardian”./vdraguta

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante