Manuscrisul ascuns al lui Albert Einstein care dezvaluie o noua teorie privind formarea Universului

by Ana Balan on Feb 2, 2017 Știință 756 Vizualizari

O descoperire uimitoare a fost facuta la Ierusalim, unde s-a gasit un manuscris pierdut al lui Albert Einstein. Acesta dezvaluie o noua teorie privind formarea Universului, alternativa a Big Bang-ului.

Manuscrisul a fost descoperit in Arhivele Albert Einstein din Ierusalim, el fiind trecut cu vederea multi ani, dupa ce expertii l-au catalogat gresit, potrivit ziare.com.

Acesta a fost neobservat vreme de zeci de ani, conform revistei Nature. A fost scris de catre Albert Einstein in timpul unei calatorii in California, din anul 1931.

Celebrul fizician Albert Einstein a sugerat o teorie alternativa la Big Bang, in care a sustinut ca Universul se extinde in mod constant si va continua sa faca acest lucru intotdeauna.

Einstein a fost convins de expansiunea Universului

Manuscrisul arata cum Einstein a descris o idee despre formarea Universului. „Pentru ca densitatea sa ramana constanta, noi particule ale materiei trebuie sa se formeze in mod continuu”, a spus Einstein.

Cum scapi de grăsimea de pe talie în 10 zile? Adevărul despre superalimente!Fața soțului tău când te va vedea că arăți mult mai tânărăPrietenii tăi vor fi șocați când te vor vedea FĂRĂ NICIUN RID

Simon Mitton, un istoric de la Universitatea Cambridge, a declarat ca a ramas socat atunci cand si-a dat seama ce reprezenta manuscrisul. El spune ca acesta arata ca astrofizicianul britanic Fred Hoyle, care a prezentat o teorie similara despre Univers, 20 de ani mai tarziu, nu a fost radical, asa cum se crezuse anterior.

Hoyle a sustinut ca spatiul s-ar putea extinde in continuare, vesnic, pastrandu-si densitatea aproape constanta. Teoria lui Hoyle a fost in cele din urma exclusa de fizicieni, dar stiind ca Einstein a venit cu o idee similara, i-ar fi dat mai multa credibilitate.

Einstein inca mai face bani, post-mortem

Cercetatorii cred ca manuscrisul lui Einstein descoperit a fost „un proiect neprelucrat” creat „intr-o stare emotionala si bazat pe o idee ingenioasa, dar care a fost abandonat”.

Descoperirea manuscrisului si a acestei teorii dovedeste ca „Einstein nu a fost complet convins de Big Bang”, a spus Helge Kragh, istoric la Universitatea Aarhus din Danemarca. „Ceea ce arata manuscrisul este ca, de atunci, el a acceptat idea expansiunii spatiului”, a adaugat Kragh.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante