Ce este destinul? Fizica cuantică sugerează că realitatea poate fi modificată prin puterea minții

by Ana Balan on Apr 9, 2017 Știință 928 Vizualizari

O veche zicală românească spune că destinul omului este stabilit cu mult înainte să se nască și că ceea ce îți este scris, îți este pus în frunte. Destinul este un subiect controversat, care generează numeroase controverse și semne de întrebare.

Ce este destinul?

Ne putem trăi viaţa prin destin, dar destinul nu reprezintă calea pe care Universul a creat-o pentru noi – este departe de asta. Destinul este calea pe care, prin intermediul karmei şi a istoriei noastre emoţionale nerezolvate, ne-am creat-o singuri – dar ea nu este bătută în cuie, decât inimile şi în mintea noastră.

Din punct de vedere creştin destinul că predestinaţie nu există. Dumnezeu a decis unde şi când ne naştem, şi când murim, restul este reprezentat de decizia omului. Orice acţiune (decizie) produce un efect.

Există oameni care găsesc predestinata doar clipă şi locul naşterii noastre cât şi cel al decesului, între aceste două date omul este singurul care decide. Alţii cred că până şi naşterea este decisă de om, căci undeva, în acel loc de unde venim entitatea din interiorul omului a ales.

Ce ne spune fizica cuantică?

Din punct de vedere științific destinul nu există, dar cu toate acestea există și mici controverse. Un experiment al fizicii cuantice, realizat de renumitul om de știință Anton Zeilinger, demonstrează lucruri fascinante.

Fă-ți dinții „albi ca zăpada” cu suc de lămâie și bicarbonat de sodiu!Rețetă de pastă de dinți pentru ALBIRE NATURALĂ! CLIC!Cu această dietă am slăbit 16 kg în 2 săptămâni fără să-mi refuz nimic!

Este vorba despre un aparat astfel conceput încât să trimită câte un singur foton spre o placă opacă prevăzută cu două fante. În mod normal, cum fotonii sunt eliberați unul câte unul, aceștia ar trebui să treacă fie printr-un orificiu, fie prin altul, iar ecranul fotografic din spatele plăcii să înregistreze două linii luminoase (câte una pentru fiecare fantă. Însă nu este deloc așa: ecranul înregistrează mai multe linii, dispuse simetric de o parte și de alta a celor două fante, ca și când ar fi vorba de o undă de lumină și nu un singur foton. Acest lucru se poate însă întâmpla doar dacă fiecare foton trece în același timp prin ambele fante.

Ciudat este că fotonii se comportă ca și cum ar trece prin ambele fante simultan. Mai mult de atât, atunci când specialistul a încercat să stabilească prin ce fantă trec fotonii, efectul de undă dispare și fotonii încep să se comporte așa cum s-a gândit specialistul. În esență, acest comportament l-a făcut pe Zeilinger să susțină că acei fotoni nu fac parte din realitatea noastră și se comportă ca și cum ar vrea să mascheze secretele Universului.

Concluzia este una simplă, din punctul de vedere al fizicii cuantice destinul nu există, mai mult de atât putem să ne creăm realitatea sau viața doar prin puterea gândului.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!