Secretele fizicii cuantice: Folosindu-ți gândurile poți schimba iluzia realității

by Ana Balan on Apr 20, 2017 Știință 799 Vizualizari

Albert Einstein credea cu tărie că „realitatea este doar o iluzie, chiar dacă este una atât de persistentă„. Pare dificil să ne imaginăm că lumea în care trăim este doar o imagine creată doar cu ajutorul minții noastre. Chiar mai surprinzător este faptul că această realitate inexistentă se poate modifică doar prin puterea gândului.

Pornind de la legile clasice ale fizicii cuantice, oamenii de știință au realizat că ceea ce numit noi realitate nu este nimic altceva decât o simplă iluzie. Această iluzie este generată prin impulsurile pe care creierul le oferă în fiecare secundă a vieții și se poate modifica ori de câte ori dorim doar prin puterea gândului.

Undele de lumină acționează precum niște particule, iar aceste particule constituie materia care învăluie întreg Universul. S-a descoperit recent că materia poate circula în Univers pe distanțe imense într-un timp extrem de scurt folosind așa numitele tuneluri cuantice. În acest fel, materia părăsește spațiul într-un anumit moment, printr-un anumit loc și în același moment îl perforează într-un alt loc, aflat și la milioane de ani lumină. Această proprietate este una stranie pentru că astfel Universul se transformă într-un tot unitar care este constituit doar dintr-o serie de probabilități.

Tot Einstein spunea că legile matematice se referă la realitate, dar în măsura în care realitatea nu este sigură, atunci nici aceste legi nu par atât de sigure.

De asemenea, Niels Bohr susținea cu tărie că tot ceea ce numim noi realitate este alcătuit dintr-o sumedenie de lucruri care nu pot fi considerate atât de reale.

Pulpa acestui fruct va înlocui pasta de dinți și îți va albi dinții într-o săpt!Cum scapi de grăsimea de pe talie în 10 zile? Adevărul despre superalimente!Păr pe pernă și perie? E timpul să-l tratezi. Colecție de rețete

Perceperea creierului este una stranie. Așa cum o iluzie optică clasică îl poate păcăli, așa si Universul îi oferă diverse perspective asupra realității. Odată ce mecanismele care guvernează creierul uman vor fi înțelese, atunci și iluzia realităţii din care este format spațiul va fi definit pentru totdeauna. Problema principală cu care se confruntă specialiștii este înțelegerea modalității prin care inconștientul poate să creeze realități și cum se modifică acestea doar prin puterea gândului.

David J. Chalmers, profesor de filosofie din cadrul Universității Naționale din Australia, crede că „din punct de vedere obiectiv, creierul este ușor de înțeles”. Problema intervine atunci când se încearcă analizarea sa din punct de vedere al inconștientului, pentru că de fapt iluzia realității acolo se formează.

În cartea Evoluează-ți creierul: Știința schimbării mentale, Dr. Joe Dispenza susține că omul poate să evadeze din pușcăria iluziei realității cu ajutorul gândurilor sale. Doar în clipa în care vom reuși cu adevărat să ne schimbăm modul de gândire, atunci vom fi apți pentru a înțelege spațiul din care facem parte și probabil și divinitatea.

Totul pornește din creierul nostru și deocamdată tot acolo se termină, dar probabil că trecuți prin procesul evoluției conștiinței, oamenii vor ajunge cândva la nivelul la care vor putea să realizeze că viața este un act mai complex și mai puțin unilateral decât se crede în prezent. De asemenea, gândurile joacă rolul ca catalizator al realității inconștiente în care, din păcate, ne aflăm cu toții de mii de ani.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante