Astronomii care studiau supernove au demonstrat nu numai că universul se extinde...

by Ana Balan on May 1, 2017 Știință 763 Vizualizari

Einstein a susținut că energia neagră există și continuă să se extindă în Univers. Specialiștii susțin că această energie este o constantă a cosmosului, decât o schimbare a legii gravitaționale. Einstein a inventat constanta cosmologică pentru a extinde conceptul spațiu-timp. În teoriile sale, el a susținut că Universul nu poate fi static. El a murit cu regretul că această teorie nu a putut să fie demonstrată.

În 1998, astronomii care studiau supernove au demonstrat nu numai că universul se extinde, dar și că o forță misterioasă care a fost denumită energia neagră, determină o rată de expansiune mare. Constanta cosmologică a lui Einstein a fost acceptată. Specialiștii au observat creșteri ale grupărilor de galaxii. Părțile mai îndepărtate ale universului, care au o poziție înapoiată în spațiu-timp, prezintă materie obișnuită și gravitația este dominantă.

Deși fizica exactă nu poate explica ce este și cum s-a format energia neagră, faptul că specialiștii au constatat existența ei, este un pas uriaș în ceea ce privește apariția vieții în univers. Se spune că energia neagră a cauzat creșterea expansiunii universului. Sunt specialiști care susțin că 73% din univers este format din energie neagră. Se spune că energia neagră seamănă cu forța gravitațională și bântuie ca o fantomă prin univers.

În 1920, Hublle cu ajutorul telescopului său, a făcut o descoperire epocală. Galaxiile se îndepărtează unele de altele.
Dacă forța gravitațională atrage galaxiile, energia neagră acționează invers. Este energia neagră constantă în evoluția Universului sau are valori care depind de epoca în care ne aflăm? Evident că răspunsul la această întrebare este esențial pentru viitorul nostru și al planetei noastre.

La ce trebuie să ne așteptăm o dată cu expansiunea Universului? Specialiștii vorbesc despre Big Crunch, opusul Big Bendului. Big Crunch sau Marea Implozie este un posibil scenariu în ceea ce se spune că ar fi ultima etapă a Universului. Începând cu 1920 au fost lansate mai multe teorii cu privire la sfârșitul universului.

Puteți să scăpați de riduri la 55 ani dacă în fiecare dimineață...Prietenii tăi vor fi șocați când te vor vedea FĂRĂ NICIUN RIDPăr pe pernă și perie? E timpul să-l tratezi. Colecție de rețete

Einstein a susținut teoria numită Modelul Ciclic, în care el prezintă nașterea Universului prin Big Band. Universul se extinde până când forța gravitațională preia controlul și atunci toată materia se prăbușește în ea însăși, într-o mare implozie. Ciclul se reia cu celebrul Big Band. O altă teorie este numită Marea Ruptură care susţine că materia în totalitatea ei se va descompune, din cauza expansiunii Universului.

Marele Îngheț este o teorie care susține că Universul își va pierde întreaga energie termodinamică și totul se termină prin îngheț. Energia este creată de mișcare. Odată cu încetinirea mișcării sau pierderea totală, se va produce marele îngheț. Această teorie este posibilă, numai dacă Universul ar fi finit. Cercetătorii sunt de părere că este imposibil să stabilim limitele Universului, ascensiunea pe care acesta o are și ce este energia neagră.

În antichitate se spunea că nimic nu este veșnic, tot ce se naște, poartă în el sâmburele sfârșitului, al morții.
Soarta Universului, spun specialiștii, depinde de forma acestuia, de limitele lui, de densitatea acestuia, de faptul că nu știm ce este energia neagră, cine o generează și ce va genera ea. Specialiștii susțin că nu este încă demonstrată singularitatea spațiu-timp.S-au făcut pași foarte mici în acest domeniu.

Să presupunem că teoria multiversului este adevărată. Rezultă că există o multitudine de timpi și spații. A existat un Big Band pentru fiecare timp și spațiu.  Întrebarea este, cum putem trece în alt univers ca să ne putem salva?

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!