Locul care topeste orice materie aproape instant asociat cu Iadul pe Pamant !

Recomandat by Ana Balan on May 13, 2017 Știință 701 Vizualizari

Aproape fiecare dintre noi s-a intrebat macar o data cum arata iadul. In interiorul unei cladiri de beton, fara geamuri, oamenii de stiinta au creat o versiune minuscula a Iadului, scrie iflscience.com.

Denumita “Glenn Extreme Environments Rig” (GEER), cladirea din otel, de 14 tone, poate reproduce identic conditiile toxice de sufocare si conditiile “fierbinti” de pe Venus- planeta geamana a Pamantului care a luat-o pe o cale gresita.

Cercetatorii de la Centrul de Cercetare Glenn al NASA, unde se afla GEER, au lucrat la acest proiect timp de cinci ani si i-au dat foc pentru prima data in 2014. De atunci, acestia au experimentat tot felul de teste si au expus toate tipurile de metalele, ceramica, fire, plasa, placaje si electronice intr-un spatiu creat sa imite conditiile de pe Venus. Ei au vrut sa vada cat rezista acestea in asemenea contitii si care dintre ele se transforma in praf.

Click pe aceeasi tema:  Anuntul celui mai inteligent om provoaca fiori! Avem tehnologia de a distruge planeta, dar nu si pe cea care ne-ar putea salva de la pieire!

“In martie 2015 am petrecut in jur de 100 de zile pe sprafata lui Venus si cea mai lunga portiune a fost examinata in 42 de zile”, a declarat Lori Arnett, managerul GEER, pentru Business Insider.

Ei au vrut sa construiasca o nava care sa poata “supravietui” pe Venus cateva luni sau ani, decat sa fie distrusa pe loc.

“Una dintre ultimele incercari de a vizita planeta Venus a fost Venera 13, in 1982, si a supravietuit doar doua ore si sapte minute”, a declarat Gustavo Costa, chimist si expert in materiale, care lucreaza pentru GEER. Acesta a mai spus ca “Venus este foarte, foarte coroziva”.

Pana cand o nava moderna va ateriza pe atmosfera dura (n.red – a lui Venus) din nou si va explora suprafata, GEER este cel mai bun mod de a vedea cum este, de fapt, acolo.

“Este iadul pe Pamant. Este foarte aspra”, a mai zis Gustavo.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!