Top 5 fotografii inexplicabile de pe Lună! OZN-uri, siluete, descărcări electrice și piese metalice

by Ana Balan on Jun 29, 2017 Știință 707 Vizualizari

Luna este satelitul credincios al planetei noastre. Cu toate că ea există pe cer încă de la începuturi, odată cu apariția civilizațiilor pe Terra, Luna a fost inițial idolatrizată și chiar venerată.

În timpurile noastre Luna nu mai este confundată cu o zeitate, însă este un satelit, care prezintă o serie de anomalii sau mistere greu de acceptat. Din aceste motive, s-au născut zeci de teorii ale conspirației, care nu fac altceva decât să adâncească misterul.

NASA, prin misiunile Apollo 11, 12, 14, 15, 16 și  17 a reușit să strângă numeroase informații despre Lună. O serie de fotografii bizare au fost captate, în care se pot vedea foarte bine fie OZN-uri sau chiar urmele alte civilizații, care probabil a pășit pe Lună cu zeci de mii de ani înaintea noastră.

Aceste fotografii au fost ținute mult timp în dosarul, care poartă marca Top Secret, din motive de securitate națională sau pur și simplu pentru că nimeni nu putea să-și asume adevărul.

Iată cele mai controversate fotografii realizate pe Lună

1.Descărcarea electrică

Una dintre cele mai faimoase fotografii realizate pe Lună este descărcarea electrică de lângă craterul Steiner. A fost realizată în 1972 și ridică numeroase semne de întrebare, chiar și în prezent. Cum este posibilă o descărcare electrică pe Lună? Unii susțin că acest fulger vine de undeva din subteranul Lunii și s-a creat pentru că acolo există tehnologie necunoscută nouă.

2. Silueta de pe Lună

O altă imagine surprinzătoare este o siluetă, care pare că merge pe Lună. Imaginea a fost captată atunci când Google a lansat programul online de explorare a Lunii. Nu se poate spune cu exactitate despre ce este vorba, dar și pe acest subiect au existat numeroase dezbateri controversate. O iluzie optică, un extraterestru sau altceva?

3. OZN-ul din apropierea Lunii

Pe 27 aprilie 1972 membrii echipajului Apollo 16 au văzut un obiect misterios, care survola Luna. Aceștia l-au fotografiat. După cum se poate observa din imagine este vorba despre un OZN. Ce căuta acel obiect spațial neidentificat în apropierea Lunii? Astronauții au fost șocați cât de aproape au văzut OZN-ul în cauză.

4. O presupusă bază extraterestră

În 2009, NASA a trimis pe Lună naveta camicaze LCROSS. Aceasta a lansat o rachetă de circa 2 tone în craterul Cabeus, petru ca mai apoi să strângă date. În timpul misiunii, o imagine ciudată a făcut deliciul publicului, în care se poate observa o structură misterioasă pe Lună. Imediat s-a făcut legătura că este vorba despre o bază extraterestră, care a fost bombardată de NASA. Adevărul este dincolo de imaginația noastră!

5. Obiecte metalice ciudate

Imaginea care înfățișează numeroase obiecte metalice, care nu ar avea ce să caute pe Lună, a fost realizată de o sondă rusească trimisă să exploreze satelitul planetei nostre. Imaginea este șocantă pentru că se pot vedea numeroase bucăți metalice, care probabil au aparținut uni civilizații necunoscute. Cine ar putea să piardă piese de la un aparat de zbor pe Lună?

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante