Uimitor! Ce pot face trei porţii zilnice de cafea cu organismul tău.

Recomandat by Ana Balan on Jul 17, 2017 Știință 868 Vizualizari

Mulți ani la rând, consumul de cafea a stârnit controverse. Oamenii de știință s-au tot întrebat cum influenţează consumul permanent de cofeină asupra organismului.

Iubitorii de cafea se pot bucura nespus de mult de veştile care urmează în acest articol. Potrivit unor recente studii, consumul de cofeină nu doar că nu dăunează sănătăţii, ci chiar e benefic pentru organismul uman.

Ar putea să îți placă și :Apa oxigenată și ceea ce nu știați încă despre ea.

Un exemplu în acest sens îl constituie efectul cafelei asupra ficatului. Ani la rând s-a tot spus că pentru ficat cafeaua e un produs greoi. Dar potrivit cercetărilor asupra ficatului consumatorilor de cafea, acest produs e chiar un medicament folositor pentru respectivul organ.

Proprietăți folositoare ale cafelei

Cafeaua scade nivelul enzimelor hepatice în ficat şi încetineşte cicatrizarea ţesutului hepatic. Pacienții cu hepatită C sunt sfătuiți să bea cafea pentru ca boala să nu progreseze. Singurul produs care nu trebuie consumat e cafeaua solubilă care din păcate nu e folositoare.

Potrivit cercetărilor, cafeaua încetineşte creşterea celulelor canceroase şi dezvoltarea cirozei hepatice cauzate de hepatita C.

Cafeaua este un produs uimitor care conţine mulţi antioxidanţi ca şi fructele şi legumele. Bând cafea te protejezi de diferite infecţii. Cafeaua reduce zahărul din sânge, aşa că cei care beau cafea permanent se protejează de diabet zaharat de tip 2. Desigur, nu se recomandă combinarea cafelei cu grăsimi sau dulciuri, ceea ce dezechilibrează nivelul de zahăr în sânge. Cel mai bine e să bei cafeaua cu lapte sau cu fructe uscate.

Bând câte trei porţii de cafea pe zi, investeşti într-o bătrâneţe fericită. Cafeaua previne cu 65 la sută boala Alzheimer. Pierderile de memorie nu te vor paste, iar creierul va lucra în forţă chiar şi la o vârstă avansată.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante