NASA nu poate transporta omenirea pe Marte, din lipsă de fonduri

by Ana Balan on Jul 17, 2017 Știință 644 Vizualizari

Deşi NASA a discutat pentru o perioadă îndelungată despre transportarea şi implementarea primei colonii pe Marte, în prezent agenţia spaţială a declarat că nu îşi poate duce până la capăt planul din cauza lipsei fondurilor.

William H. Gerstenmaier, membru NASA, a declarat că agenţia nu putea îndeplini planul de colonizare a Planetei Roşii din cauza lipsei de fonduri, informează Science Alert.

„Nu pot spune cu siguranţă data la care omenirea va ajunge pe Marte, dacă bugetul actual nu creşte cu cel puţin 2 procente nu vom avea sistemele necesare pentru o astfel de misiune,” declara Gerstenmaier în cadrul unei întâlniri a American Institute for Aeronautics.

Racheta SLS şi nava Orion, în esenţă, au necesitat costuri masive din partea agenţiei. Următoarele misiuni ale NASA vor depinde de finanţările pe care le va primi.

Gerstenmaier a declarat că agenţia este interesată de explorarea Panetei Roşii, plan mult mai ambiţios decât cel actual privind construirea Deep Space Gateway pe orbita Lunii. Sistemul va fi utilizat ca platformă de lansare pentru viitoarele misiuni de explorare spaţială

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante