Einstein: parerea lui REALA despre Biblie, Iisus si crestinism

by Ana Balan on Jul 28, 2017 Știință 704 Vizualizari

Omul care ca si Tesla s-a inspirat din Biblie in in descoperirile sale.
Si nu luati in seama citatele ateiste despre el, caci sunt contrafacute, mai ales internetul cenzureaza cele crestine la majoritatea savantilor, la fel cum s-a exprimat Einstein candva, ca jumatate din ce i se imputa ca ar fi zis, nu e adevarat.

Acest citat este dintr-un interviu care i s-a luat inainte de moarte de catre Viereck, interviu care este prezentat in presa contemporana intotdeauna fara acest citat, coincidenta??? 
http://www.realitatea.net/noi-dezvaluiri-despre-einstein-dintr-o-dedicatie-lasata-pe-o-biblie_1214598.html
Einstein: No man can deny the fact that Jesus existed, nor that his sayings are beautiful. Even if some them have been said before, no one has expressed them so divinely as he.

O inscripţie de mână pe o Biblie din anii ’30 deschide o fereastră spre credinţa religioasă a lui Albert Einstein. “Biblia este o mare sursă de înţelepciune şi consolare, ar trebui să fie citită frecvent”, scrie cu propria lui mână celebrul om de ştiinţă, semnând împreună cu soţia sa Elsa, pe cartea făcută cadou în 1932 unei prietene din SUA cu numele de Harriet Hamilton.

Nota este o piesă rară care demonstrează relaţia dintre credinţă şi ştiinţă al autorului teoriei relativităţii, care a primit Premiul Nobel pentru fizică.

În general, se credea că Einsten era departe de religie, unii istorici atribuindu-i această atitudine, din cauza unei scrisori despre care se crede că el ar fi scris-o în 1954 filosofului Eric Gutkind, definind Biblia ca “o colecţie onorabilă, dar legendele sunt primitive şi foarte copilăreşti” .

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante