Fenomen misterios în Oceanul Atlantic. Ce se întâmplă pe coasta Braziliei?

by Ana Balan on Dec 22, 2017 Știință 716 Vizualizari

Fenomenul misterios din Oceanul Atlantic, care a început să fie observat în august 2017 în Uruguay, continuă. Apa dispare pur și simplu din ocean. De data aceasta s-a întâmplat pe coasta Braziliei.

După cum spun oamenii de știință, apa oceanului se îndepărtează de pe coastă ca urmare a uraganelor care au absorbit apa. Ca urmare a trecerii celui mai puternic uragan, Irma, în Bahamas, apa pur și sumplu a dispărut.

Mulți experți au îndoieli în legătură cu faptul că dispariția apei are legătura cu uraganele. Aceasta este a patra oară când a fost observat un efect anormal de maree de-a lungul coastei atlantice a Braziliei și Uruguayului.

Înregistrări video și fotografii arată că apa a început din nou să se retragă de-a lungul plajelor braziliene în Guaratuba. De mentionat este că pe această coastă nu există uragane și furtuni. Nu există alte fenomene care pot provoca dispariția apei, de exemplu, tsunami. Cel mai probabil, există și alte motive, dar până acum nimeni nu poate explica de ce apa dispare de-a lungul coastei continentului.

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!